WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeerse Jeugd Zeilt
Kortenhoef, do 14 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vijf Wijdemeerse basisscholen waren gistermorgen te gast bij Ottenhome in Kortenhoef. Honderdvierenveertig leerlingen uit groep zeven gingen aan boord van dertig zeilboten.

Schoolreisje

Er heerste een feestelijke sfeer, als bij een schoolreisje. Het terras van Ottenhome kleurde blauw en oranje, de kleuren van de zwemvesten die de leerlingen uitgereikt kregen. Vijf basisscholen uit heel Wijdemeren deden mee aan deze dag, waarbij kennis gemaakt kon worden met het zeilen op De Wijde Blik. Leerlingen van groep zeven van de Terpstraschool uit Loosdrecht, de Jozefschool en de Meester Kremerschool uit Nederhorst den Berg, de Jozef Lokinschool uit Ankeveen en de Curtevenneschool uit Kortenhoef waren uitgelaten. Dat bleek uit de luide hoera's die klonken voor Ottenhome en de vrijwilligers die de dertig zeilboten bemanden voor de hele groep aan boord ging.

Eduard van Winsen van Sportservice Noord-Holland riep de naam van de school om die aan de beurt was om in te schepen. Een heel aardig neveneffect van deze menging van de scholen was, dat vrienden en vriendinnen uit hetzelfde dorp, maar van verschillende scholen elkaar plotseling hier tegen kwamen.

Soepel briesje

Op de steiger verdrongen de kinderen zich om in te schepen. Vijf kinderen per boot. Omdat het nogal windstil was had deze of gene soms wat moeite om de jachthaven uit te komen. Peddelen, roeien met het roer of uitstappen en afduwen moest dat aanloopprobleem oplossen. Na een kwartier hadden alle boten het ruime sop van De Wijde Blik gekozen, waar een soepel briesje in de zeilen de dertig boten flink voortstuwde en verspreidde over de hele plas. De vrolijke wit-oranje zeiltjes kleurden de plas. In iedere boot vijf dolenthousiaste kinderen die vrolijk zwaaiden, juichten en riepen en genoten van het vaartochtje en het prachtige weer.

 

Juffensloep

Een sloep vol met acht juffen en moeders kruiste over De Wijde Blik op zoek naar fotomomenten met hun leerlingen. Even meevaren, onder gejuich en gezwaai een mooie foto maken. Daarna op jacht naar de volgende boot voor het volgende fotomoment. Iedereen had een mooie ochtend en genoot met volle teugen. Ottenhome bedankt. Sportservice Noord-Holland bedankt.

De resterende Wijdemeerse scholen worden in juni op een zeiltochtje getrakteerd.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief