WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Rekenkamercommissie
Wijdemeren, di 12 mei 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patricia Mossinkoff (D66) deed gisteravond verslag van de sollicitatieprocedure die leidde tot de keuze van twee nieuwe leden van de Rekenkamercommissie.

Commissievoorzitter Herman Veldhuisen drukte de raadsleden voor de behandeling van het agendapunt diverse malen op het hart dat niet gesproken mocht worden over personen, hetgeen tot enige verwarring leidde. "We mogen toch wel spreken over de geselecteerde kandidaten? Of niet?" : vroegen Joost Boermans (D66) en René Voigt (DB) enigszins verbaasd. De uitslag was dat er wel over de geselecteerde personen gesproken mocht worden, maar met geen woord over de andere kandidaten

.
Patricia Mossinkoff (D66)

Vernieuwde rekenkamer

De raad besloot vorig jaar dat er weer een rekenkamercommissie moest komen om onafhankelijk onderzoek te kunnen doen naar de besluiten die het gemeentebestuur neemt en de uitvoering daarvan door het ambtelijk apparaat. Daarop werden twee vacatures opengesteld voor externe leden van die commissie. Patricia Mossinkoff (D66) deed gisteren uitgebreid verslag van de sollicitatieprocedure en de uitkomst. Zij zat in de commissie die de sollicitanten sprak.

Goede kandidaten

Het niveau van de 14 sollicitanten vond zij bijzonder goed, het geen leidde tot interessante gesprekken. Er werd zorgvuldig gekeken naar aspecten als motivatie, ervaring met onderzoeken, ervaring met lokaal bestuur en kennis van de regio en Wijdemeren. Na de eerste ronde waren er nog zes kandidaten over, waaraan er later nog twee werden toegevoegd.
Uiteindelijk bleven twee uitstekende kandidaten, Melinda Vuurmans uit Maarssen en Wim van der Hoek uit Boskoop, over. Met Van der Hoek ging een deel van het gesprek ook over rododendrons, die hij kweekt, zo vertelde Patricia Mossinkoff. De commissie was zo tevreden met de uitleg dat er geen vragen gesteld werden.

Gedrang

Na deze toelichting lieten alle partijen, behalve de VVD en de PvdA,  weten wie zij kandidaat stellen voor de begeleidingscommissie van de rekenkamercommissie. De VVD en de PvdA komen later met hun kandidaten. Dat wordt een flink gedrang met zes raadsleden van zes partijen.
bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief