WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Slopen Laagbouw bepleit
Ankeveen, vr 19 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning uit Ankeveen pleit voor het slopen van de laagbouw op het Knorr terrein in plaats van hergebruik voor sociale woningbouw.

ingezonden brief

Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel

En zo is een dorp zo mooi als zijn lelijkste plek. Voor Kortenhoef zijn dat de Meenthof en het braak liggend stukje bouwgrond op de hoek Bernard van Beek laan/Koninginneweg. Voor dat laatste schijnen er nieuwe plannen te zijn, en terrecht, het ligt er al ruim 5 jaar troosteloos bij, omringd door een hek. Zeker niet leuk wanneer je daar naast woont.

Zo wil D66 de laagbouw op het Knorr-terrein, die in slechte staat verkeert, behouden. Het gebouw is niet eens mooi te noemen, sterker nog, het enige aansprekende punt op dat terrein is de toren aan de ingang. Waarom lelijke gebouwen behouden?

Wanneer we er naar streven steeds de lelijkste plekken in onze dorpskernen te verbeteren en ondertussen de rest niet te laten verwaarlozen dan wonen we straks in de mooiste gemeente van Nederland. Want er is altijd wel 1 plek de lelijkste. Om de laagbouw op het Knorr-terrein te behouden is het paard achter de wagen spannen. En hoewel ik zeer veel respect heb voor Joost Boermans en zijn wijze van politiek bedrijven, verschillen wij hierin toch sterk van mening.

Frappant detail is dat de laagbouw bestemd is voor de sociale huurwoningen. De mensen die daarin komen te wonen zitten dus in een lelijk krot wat t.z.t. grondig gerenoveerd, dan wel alsnog gesloopt moet worden. Ik mag hopen dat er een complete nieuwbouw komt op het terrein, net als bij de Meestershof is gebeurd, want kijk eens hoe leuk dat wijkje is geworden.

Patrick Kreuning, Groen-Links
Op persoonlijke titel.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief