WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ouderenmishandeling
Regio, di 9 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Maandag 15 juni is de jaarlijkse Internationale dag tegen Ouderenmishandeling. Voor de negende keer wordt aandacht gevraagd voor dit probleem.

persbericht

Internationale dag tegen Ouderenmishandeling 2015

Maandag 15 juni is de jaarlijkse Internationale dag tegen Ouderenmishandeling. Voor de negende keer wordt aandacht gevraagd voor dit probleem. Het aantal meldingen over ouderenmishandeling neemt toe, ook in de Gooi en Vechtstreek.

De verwachting is dat deze trend de komende jaren doorzet. Het gaat niet alleen om lichamelijke en geestelijke mishandeling en financiële uitbuiting, maar ook om verwaarlozing wanneer de mantelzorger overbelast is. Dit jaar vraagt Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek extra aandacht bij de zorgprofessionals die regelmatig contact met ouderen hebben: de praktijkondersteuners van de huisartsen.

Ouderen vaak afhankelijk van mishandelaar

Zorgafhankelijke ouderen zijn vaak afhankelijk van diegene die hen verwaarloost of mishandelt. Het doorbreken van deze situatie is van groot belang. Veilig Thuis Gooi en Vechtstreek gebruikt de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling om hiervoor aandacht te vragen bij de praktijkondersteuners van de huisartsen. Praktijkondersteuners hebben regelmatig contact met ouderen en kunnen vragen stellen over de thuissituatie. Veilig Thuis wil met deze professionals expertise delen, hen adviseren, ondersteunen, of, indien nodig, samen op huisbezoek.

Kennisplatform

Praktijkondersteuners worden daarom uitgenodigd om deel te nemen aan het kennisplatform ouderenmishandeling dat Veilig Thuis vier keer per jaar organiseert. Doel is om signalen van verwaarlozing of mishandeling eerder te herkennen en bespreekbaar te maken om erger te voorkomen en herstel mogelijk maken.

Contact

Iedere inwoner kan contact opnemen met Veilig Thuis als hulp nodig is of wanneer er zorg is om een oudere. Medewerkers van Veilig Thuis luisteren, beantwoorden vragen en geven advies. Dit kan ook anoniem.

Veilig Thuis is 24/7 bereikbaar via het gratis landelijk telefoonnummer 0800-2000. Website: www.regiogenv.nl/sociaal/veilig-thuis

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief