WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Expositie Cees Kortlang
Ankeveen, di 9 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni vindt in De Dillewijn een expositie plaats van het werk van de schilder en graficus Cees Kortlang (1926-2008).

persbericht

Expositie Cees Kortlang

Op zaterdag 13 en zondag 14 juni vindt in De Dillewijn een expositie plaats van het werk van de schilder en graficus Cees Kortlang (1926-2008). Deze wordt op zaterdag 13 juni geopend door de voorzitter van de Karin Kortlang stichting.

De expositie is 2 dagen lang te bezichtigen tussen 11.00 en 17.00 uur, en laat een overzicht van het oeuvre van Cees Kortlang. Het merendeel van de getoonde werken is te koop. Deze variëren in prijs, waarbij de etsen zeer betaalbaar zijn, vanaf € 50,00.

De Karin Kortlang stichting heeft een eigen galerie in Leiden en is ook vaste exposant op Ankeveen Artistique, en is vernoemd naar de dochter van de kunstenaar, Karin Kortlang, die in 1997 samen met haar vriend tijdens een vakantie in Venezuela vermist raakte door een vliegtuigongeluk. Met de opbrengsten van de verkoop ondersteunt de stichting projecten van AMREF flying doctors.

Cees Kortlang maakte schilderijen, etsen en gouaches. Aanvankelijk werkte hij figuratief, maar in 1958 ging hij over op het maken van abstract werk. In de jaren '60 begon hij, naast het maken van schilderijen, met het vervaardigen van etsen. De vroegst bekende etsen van Kortlang dateren uit 1960. Aanvankelijk werkte hij in zwart. Na wat voorzichtige experimenten met kleur brak vanaf 1966 kleur definitief door in zijn oeuvre. Het Stedelijk Museum in Amsterdam bezit een aantal van zijn werken.Meer informatie over de kunstenaar en zijn werk is te vinden op de website www.kortlangstichting.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief