WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Uitvaartmogelijkheden
Wijdemeren, wo 3 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zondag 7 juni kunnen belangstellenden naar uitvaartmogelijkheden op de begraafplaatsen in Loosdrecht en in 's-Graveland een kijkje komen nemen.

persbericht

Alle uitvaartmogelijkheden op een rij
Week van de Begraafplaats in Wijdemeren

Op zondag 7 juni kunnen belangstellenden van 10.00 tot 16.00 uur op de begraafplaatsen De Rading in Loosdrecht en Berestein in ’s-Graveland een kijkje nemen. In het kader van de landelijke Week van de Begraafplaats geven circa 15 ondernemers informatie over de mogelijkheden voor een uitvaart in Wijdemeren. Ook worden demonstraties gegeven en vertellen medewerkers van de gemeente over de historie van bepaalde grafmonumenten.

Op begraafplaats De Rading in Loosdrecht en op begraafplaats Berestein in ’s-Graveland zijn op zondag 7 juni circa 15 ondernemers aanwezig die bezoekers informeren over de keuze van een graf, het plaatsen van een urn, kosten, grafrechten en het onderhoud. Zij informeren bezoekers ook graag over de nieuwste mogelijkheden op het gebied van een uitvaart in Wijdemeren. Denk bijvoorbeeld aan urnvoorzieningen, vervoer, rouwkoetsen, uitvaartfotografie, uitvaartvideo en speciale kisten.

Demonstraties

Ook worden diverse demonstraties gegeven. Er is een demonstratie van het vervaardigen van grafelementen en gedenktekens en er is te zien hoe tegenwoordig een graf wordt gegraven. Belangstellenden kunnen daarnaast terecht bij medewerkers van de gemeente over de historie van bijzondere grafmonumenten op de begraafplaatsen. Tussen de twee begraafplaatsen pendelt een (rouw)bus. Hiermee kunnen bezoekers gemakkelijk tussen de begraafplaatsen reizen.

Week van de Begraafplaats

Van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni wordt de landelijke Week van de Begraafplaats georganiseerd. Ruim zestig begraafplaatsen, verspreid over heel Nederland, nemen deel aan dit evenement. Dit jaar is het thema: ik vergeet je niet. Het doel van deze week is om het publiek vertrouwder te maken met alle aspecten die begraafplaatsen in Nederland bieden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief