WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zonnekijkdagen KNVWS
's-Graveland, ma 1 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tijdens de zomermaanden organiseert de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek een aantal zonnekijkmiddagen op de zondagen 7 juni, 28 juni, 26 juli en 30 augustus.

persbericht

Zonnekijkdagen

Geniet deze zomer van de zon tijdens de zonnekijkdagen in ‘s-Graveland

Tijdens de zomermaanden organiseert de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek een aantal zonnekijkmiddagen. Op de zondagen 7 juni, 28 juni, 26 juli en 30 augustus staan er van 14:00 tot 17:00 uur in ‘s-Graveland telescopen klaar om de zon te bekijken. De sterrenwacht bevindt zich bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Iedereen is welkom en de toegang is gratis


Foto: De zon door de Extreme Ultraviolet Imaging Telescope (EIT).
Credit: NASA/European Space Agency

Tijdens de zomermaanden hopen we allemaal uitgebreid te kunnen genieten van de zon. We vergeten vaak dat de zon “gewoon” een ster is - maar wel een ster die zo dichtbij staat dat wij de dagelijkse veranderingen in de bovenste lagen van de zon zelf kunnen waarnemen. Om dit veilig te kunnen doen, zijn er echter speciale telescopen voor nodig.

De Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek organiseert deze zomer een viertal zonnekijkmiddagen. Op de zondagen 7 juni, 28 juni, 26 juli en 30 augustus staan er van 14:00 tot 17:00 uur meerdere telescopen voor het publiek klaar bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland.

Om 15:00 uur wordt een presentatie “De zon, de dichtstbijzijnde ster" gegeven. U zelf kunt kijken door de diverse telescopen naar de oppervlakte van de zon, de zonnevlekken die mogelijk aanwezig zijn en u kunt wellicht zelfs wat uitbarstingen zien. De activiteit op het zonsoppervlak varieert. Op dit moment bevindt de zon zich in een actieve periode, dus de kans is groot dat u een flink aantal zonnevlekken kunt tellen.

Ook bij bewolkt weer bent u welkom. Dan zal ook de presentatie worden gehouden en u kunt uitleg krijgen over de verschillende soorten telescopen die aanwezig zijn of vragen over sterrenkunde stellen. U krijgt ook informatie over de nieuwe permanente sterrenwacht en u kunt een bezoek brengen aan de tentoonstelling van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten zelf.

Kijk voor het laatste nieuws over de activiteiten van de sterrenwacht op de website: www.knvwshetgooi.nl, op Twitter @knvwshetgooi of Facebook knvwshetgooi.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief