WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Regio helpt Kredietunie
Regio, ma 1 juni 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Regio Gooi en Vechtstreek levert een eenmalige financiële bijdrage van € 45.000,- voor de opstart van de Kredietunie Gooi en Vechtstreek.

persbericht

Regio Gooi en Vechtstreek levert financiële bijdrage aan Kredietunie

De Regio Gooi en Vechtstreek levert een eenmalige financiële bijdrage van € 45.000,- voor de opstart van de Kredietunie Gooi en Vechtstreek.

“Met deze financiële bijdrage wordt het MKB in de regio gefaciliteerd en gestimuleerd”, aldus Marlous Verbeek, portefeuillehouder Economische Zaken, wethouder in Huizen. Het MKB wordt gezien als de motor van de economie. Er zijn voldoende financiële middelen nodig om investeringen en innovaties te realiseren. Bestaande (groot)banken zijn sinds de economische crisis echter steeds behoudender en kritischer ten aanzien van te verstrekken leningen.

Marlous Verbeek: “De Regio ziet in de Kredietunie Gooi en Vechtstreek een uitstekend middel om met name het MKB te faciliteren, daar waar de banken steeds moeizamer krediet verstrekken. Voor de Gooi en Vechtstreek is het bovendien van belang dat ondernemers worden gestimuleerd om hun bedrijf verder te ontwikkelen. Kredietunies zorgen voor werkgelegenheid en sociale cohesie”.

Advies Economic Board Gooi & Vechtstreek

Het voorstel voor het instellen van een kredietunie is meerdere malen besproken in het portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken. De Economic Board Gooi & Vechtstreek is hierbij om advies gevraagd. Nadat die Economic Board zich positief heeft uitgesproken over de oprichting van de Kredietunie Gooi en Vechtstreek, besloot de Regio Gooi en Vechtstreek om deze eenmalige bijdrage beschikbaar te stellen.

Wat is een Kredietunie?

Een kredietunie is een coöperatieve vereniging die kredieten verstrekt tot € 250.000,-. Een kredietunie wordt opgezet omdat banken steeds minder bereid zijn krediet te verlenen aan met name het Midden-en Kleinbedrijf, mede als gevolg van voortdurend aangescherpte wet- en regelgeving. Indien een ondernemer in aanmerking komt voor krediet, wordt zelfs ter begeleiding een coach toegewezen. Bij een kredietaanvraag laat de kredietcommissie van de Kredietunie zich adviseren door een extern kredietbureau. Het bestuur van de Kredietunie besluit vervolgens of het krediet wordt verstrekt.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief