WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nachtvlinderexcusie NatMon
's-Graveland, za 25 juli 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Eenmalige nachtvlinderexcursie op het Naardermeer op vrijdagavond 7 augustus. Nederland kent meer dan 2000 soorten nachtvlinders ook bij het Naardermeer.

persbericht

Kom nachtvlinders kijken op het Naardermeer

Een unieke kans, deze eenmalige nachtvlinderexcursie op het Naardermeer op vrijdagavond 7 augustus. Samen met de boswachter vaar je in het donker over het Naardermeer. Bij de eendenkooi meer je aan en ontdek je de nachtvlinders van het Naardermeer Wist je dat ? Ook in het Naardermeer zijn vele soorten te zien!


Rood Weeskind (Foto: Bertus v.d. Brink)

Prachtige exemplaren

Er zijn veel meer nachtvlinders dan dagvlinders. In Europa leven ongeveer 10.000 soorten, in Nederland ruim 2000. Vrijwel alle nachtvlinders zijn ’s nachts actief en daarom blijft de schoonheid van deze dieren nog weleens onopgemerkt.

In het Naardermeer vliegen wat prachtige exemplaren rond zoals de koperuil of het rood weeskind. Ontdek zelf de pracht van de nachtvlinder en meld je snel aan!

Aanmelden

De nachtvlinderexcursie start met een korte presentatie. Vervolgens wordt gevaren naar de Eendenkooi op het Naardermeer. Hier worden de vlinders gespot en van dichtbij bekeken.

De excursie vindt plaats op 7 augustus 2015, van 21.00 uur tot circa 0.00 uur. Het adres: Stadzigt, Meerkade 2, 1412 AB Naarden.

De kosten bedragen €10,00 voor leden en €15,00 euro voor niet leden.

Aanmelden kan via de website: www.natuurmonumenten.nl/activiteiten

Bij regen gaat de excursie NIET door.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief