WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Heilijgers exit O-Loosdrecht
Oud Loosdrecht, vr 24 juli 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wijdemeren en projectontwikkelaar Heilijgers troffen elkaar onlangs bij de rechter over het Dorpscentrum Loosdrecht. Vandaag werd de strijdbijl begraven.

persbericht

Wijdemeren en Heilijgers nemen afscheid

Gemeente Wijdemeren en Heilijgers hebben afspraken gemaakt over het afronden van de overeenkomst uit 2010 voor de ontwikkeling van het dorpscentrum Oud-Loosdrecht.


De heer mr. R.J. Jansen, voorzitter directie Heilijgers, en de heer Th. H.A.M. Reijn, wethouder gemeente Wijdemeren (samen in de twilight zone, zo lijkt het op deze foto).

Heilijgers vergoedt Wijdemeren een gedeelte van de gemaakte kosten. De gemeente heeft inmiddels een succesvolle doorstart gemaakt met het nieuwe plan: Het Loosdrechts Terras. Met behulp van actieve participatie is in korte tijd een gedragen masterplan ontwikkeld, waarvoor recent de aanbesteding is afgerond.

Oude plan

De gemeente en Heilijgers sloten in 2010 een samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van het dorpscentrum Oud-Loosdrecht met onder meer een passantenhaven, 2 appartementengebouwen met ondergrondse parkeerkelder en commerciële ruimten, een horecapaviljoen en een dorpsplein. Door de drastisch gewijzigde markt werd de afgesproken 70% voorverkoop om te starten met de bouw helaas niet gehaald.

Wethouder Theo Reijn is tevreden over deze gezamenlijke afronding: “Het is prettig dat we op deze manier uit elkaar kunnen gaan en dat we jarenlange juridische procedures kunnen voorkomen”.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief