WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Trio42 bij Kunst a.d. Dijk
Kortenhoef, di 20 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 12 feburuari speelt Trio42 (harp, viool en saxofoon) bij Kunst aan de Dijk in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef.

persbericht

Concert bij Kunst aan de Dijk: trio42 bestrijdt de crisis!

Met gevoel voor humor noemt trio42 haar programma ‘trio42 bestrijdt de crisis! Oftewel: drie musici maken een compleet orkest overbodig’. Het trio is het enige ensemble in de wereld met de bijzondere bezetting van harp, viool en saxofoon. Op 12 februari spelen zij in het Oude Kerkje in Kortenhoef een programma met parels uit het orkestrepertoire van onder andere Franck, Stravinsky, Munde en Bittova. Omdat er (nog) geen originele werken bestaan voor deze bezetting komen alle bewerkingen van trio42 zelf.

Wendela Sandberg, die vanaf 1996 verantwoordelijk is voor de muziekprogrammering van Kunst aan de Dijk, slaagt er meer dan eens in om topnamen in spé uit de Nederlandse kamermuziek te presenteren. Veel musici die nu op de grote podia te horen zijn, hebben in hun begintijd bij Kunst aan de Dijk opgetreden.

Bij trio42 is dat niet het geval. De 25 jarige harpist is namelijk Remy van Kesteren (1989), één van ‘s werelds grootste harptalenten van dit moment, winnaar van de USA International Harp Competition in 2013 en sinds 2000 artistiek directeur van het Dutch Harp Festival met als gevolg dat programma’s als DWDD en Podium Witteman in de rij staan om hem uit te nodigen voor een  groot landelijk publiek te komen spelen. Hij is zo’n enthousiasmerend musicus dat hij met zijn spel ook een veel jonger publiek bereikt. Remy speelde op hele jonge leeftijd onder meer tijdens de doop van prinses Amalia. Zijn missie is om de wereld te laten horen welke persoonlijke en mooie verhalen hij als harpist aan de wereld heeft te vertellen.

De violiste van het trio is Merel Vercammen (1989). Zij studeerde in 2014 cum laude af aan de Royal College of Music in Londen, en wordt met name geroemd om haar poëtische spel.

Ook saxofonist Ties Mellema (1976) heeft zijn sporen al ruim verdiend in de kamermuziek. In 2010 werd hij onderscheiden met de Nederlandse Muziekprijs, hij speelt zowel jazz en funk  als klassiek op topniveau. Hij volgde met ingang van dit seizoen Christiaan van der Weij (foto) op in trio42.

Het concert vindt plaats op 12 februari 2015, aanvang 20.15 uur in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstaandedijk.nl of via de vaste voorverkoopadressen: Wijnkoperij en Slijterij De Meenthof in Kortenhoef, Libris Boekhandel Voorhoeve in Hilversum en de Openbare Bibliotheek in Loosdrecht. Entree € 20,- en € 15,- voor donateurs van Kunst aan de Dijk. De kerk is ongeplaceerd en open vanaf 19.30 uur. Een glas wijn of ander drankje is inbegrepen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief