WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
20 en 21 Maart: NLdoet
Wijdemeren, zo 18 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

persbericht

NLdoet 2015:  Heel Nederland doet mee, ook Wijdemeren!

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Evenals voorgaande jaren gaan in Wijdemeren leden van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad weer klussen in de verschillende dorpen aanpakken. Iedereen die mee wil doen is van harte welkom!

Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Vorig jaar waren al 325.000 Nederlanders actief tijdens NLdoet, een recordaantal. In 2015 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been brengen. 

Samen aan de slag

"Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. De vele dorpsactiviteiten die Wijdemeren kent zijn dan ook onmogelijk zonder vrijwilligers. Wij zien NLdoet daarom als een goede gelegenheid om onze waardering voor vrijwilligers te tonen en hen op deze dagen een handje te helpen bij dat beetje extra waar ze normaal niet aan toekomen", vertelt CDA-fractievoorzitter Jan Verbruggen. "Het blijkt elk jaar weer voor iedereen een ontzettend leuke dag te zijn en wij hopen dat het mensen aanzet om vaker een dagje vrijwilligerswerk in onze dorpen te doen."

Voor Verbruggen is het vanzelfsprekend dat het CDA elk jaar de organisatie van de gezamenlijke actie in Wijdemeren op zich neemt. Verbruggen: "Dat doen we graag en hopen telkens wat meer klussers aan de slag te krijgen. Niet alleen college, gemeenteraad en fractieassistenten hebben vorig jaar de handen uit de mouwen gestoken, maar ook andere CDA-leden en inwoners van onze dorpen."

Een klus te klaren?

Bent of kent u een maatschappelijke organisatie in Wijdemeren waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor de organisatie. NLdoet biedt de kans klussen geklaard te krijgen, waar u te weinig handen voor heeft. En u houdt er mogelijk nieuwe enthousiaste vrijwilligers en netwerken aan over. Hebt u een klus te klaren of wilt u tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Meld uw klus dan aan op www.nldoet.nl. Als u dit vóór 31 januari 2015 doet, dan kan het Oranje Fonds een bijdrage geven van maximaal € 400,=.

Met elkaar aan de slag!

Jan Verbruggen: "Half februari gaan we de klussen voor dit jaar vastleggen. Evenals het Oranje Fonds leggen wij de lat hoog en mikken op 75 vrijwilligers voor klussen in de verschillende dorpen van Wijdemeren. Naast de politici roepen wij andere maatschappelijk betrokken inwoners van onze dorpen op mee te doen. Met elkaar gaan wij een dagje aan de slag om onze vrijwilligers een handje te helpen! Doet u mee?"

Aanmelden kan bij: info@wijdemeren.cda.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief