WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Oproep Wijdemeren2020
Wijdemeren, zo 18 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het actiecomité Wijdemeren2020 roept Wijdemeerders op om donderdagavond naar het gemeentehuis te komen om morele steun te geven aan de referendumverordening.

ingezonden bericht

Beste mensen,

Noteer 22 januari, 20.00 uur in uw agenda om aanwezig te zijn op het Gemeentehuis, want dan staat de referendumverordening op de agenda.

Hoe meer publiek, hoe moeilijker het wordt voor de raadsleden om impopulaire standpunten in te nemen. Waarom uw aanwezigheid belangrijk is, leest u hieronder.

Graag geven we u hierbij een korte update.

Ingesproken bij Provinciale Staten:

Op 12 januari hebben Provinciale Staten de herindelingsplannen in Noord-Holland besproken. Wijdemeren2020 heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij Provinciale Staten in te spreken. Wij hebben uitgelegd waarom Wijdemeren en Hilversum niet bij elkaar passen en dat er veel verzet is onder de bevolking voor een fusie met Hilversum. Als er samenwerking met andere gemeentes nodig is, is dat prima, maar we willen geen buitenwijk van Hilversum worden. Voor zo’n belangrijk besluit als herindeling is draagvlak nodig, en dat draagvlak ontbreekt. Wij hebben Provinciale Staten gevraagd geen besluiten te nemen voordat de inwoners zich hebben kunnen uitspreken. Dat kan via een referendum of door te wachten met beslissingen tot na de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Referendumverordening:

Om een referendum te kunnen houden, moet de Gemeenteraad eerst een referendumverordening vaststellen. D66 heeft een raadsvoorstel ingediend voor zo’n referendumverordening. Op donderdag 22 januari is er een gemeenteraadsvergadering waar de referendumverordening op de agenda staat. Het zal er om spannen of het aangenomen wordt, want sommige partijen (de meerderheid?) zien een referendumverordening niet zitten. Nu gaat het er op dit moment alleen nog om, om in het algemeen een referendum mogelijk te maken (wie kan daar nou tegen zijn?). Maar de coalitiepartijen zien de bui al hangen dat het gebruikt zal worden voor de herindelingsplannen. Een niet onlogische gedachte.

Daarom vragen we u om vooral naar de raadsvergadering op 22 januari te gaan. Gemeentehuis, Rading 1, Loosdrecht, 20.00 uur. Als de publieke tribune stampvol zit, is dat een belangrijk signaal aan de politiek dat de inwoners een referendum belangrijk vinden. En wordt het des te lastiger voor de politieke partijen om er nee tegen te zeggen met zoveel publiek.

Tot slot:

Vraag ook anderen om zich bij ons aan te sluiten via het sturen van een mail naar wijdemeren2020@gmail.com. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe sterker we staan.

We houden u op de hoogte en graag tot 22 januari op het gemeentehuis !

Met vriendelijke groet, namens het Burgerinitiatief Wijdemeren2020,

Friso van Voorthuizen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief