WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Je eigen Groente Oogsten
's-Graveland, di 20 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zelf een seizoen lang je eigen groente oogsten die op een eerlijke en milieuvriendelijke manier is verbouwd? Dat kan ook in 2015 weer bij Land & Boschzigt.

persbericht

Puur, eerlijk en gezond

Zelf een seizoen lang je eigen groente oogsten die op een eerlijke en milieuvriendelijke manier is verbouwd? Dat kan ook in 2015 weer bij Land & Boschzigt.

Deze biologisch-dynamische tuinderij tussen Hilversum en ’s Graveland heeft sinds 2014 een zelfoogsttuin. Koop een oogstaandeel, en geniet het hele groene seizoen van verse groente die je elke week zelf mag komen oogsten. Dat is lekker, leerzaam, gezond en betaalbaar.

De groente wordt door ons met liefde en vakmanschap geteeld op biologisch dynamische wijze: met veel aandacht voor de gezondheid van de bodem en de natuurlijke omgeving. We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetisch gemodificeerde groenteplanten- en zaden.

Zo werkt het

Je koopt een oogstaandeel voor 300 euro. Hiermee mag je als deelnemer het hele oogstseizoen, ongeveer 30 weken per jaar, 1 x per week je eigen groenten komen oogsten. Per keer 4 à 5 groenten voor 2 personen. De tuinder geeft wekelijks aan wat er die week kan worden geoogst.

Het is ook mogelijk samen met anderen één oogstaandeel te nemen. Voor scholen is er een speciaal arrangement om met de hele klas samen één oogstaandeel te nemen, de kinderen kunnen dan om beurten komen oogsten. Er worden recepten uitgewisseld en gedurende seizoen proberen we naast het oogsten enkele activiteiten te organiseren. Vertrouwen in elkaar en zorg voor mens en milieu vormen de basis van het project.

Voordelen zelfoogsttuin

  • Eerlijk en biologisch, verbouwd zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen
  • Neem je kinderen mee tijdens het oogsten en maak ze enthousiast voor gezonde voeding
  • Je eigen groente, ook als je zelf geen moestuin hebt
  • Betaalbare biologische groente doordat je zelf oogst
  • Goed te combineren met je drukke dagelijkse bezigheden
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame voedselproductie door het eten van lokaal geproduceerd voedsel

Wil je meer weten over onze zelfoogsttuin? Op zaterdag 24 januari 2015 organiseren wij een informatiebijeenkomst. Je kunt je hiervoor aanmelden via de website: www.versvanhetland.nl. Kan je op deze datum niet maar wil je toch meer informatie neem dan contact op met Wietse Bakker 06 523 36 247

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief