WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dagbesteding voor Ouderen
Nederhorst den Berg, ma 12 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Amaris De Kuijer in Nederhorst den Berg startte vanaf 1 januari 2015 met dagbesteding voor thuiswonende ouderen. Het Ontmoetingsplein.

persbericht

Dagbesteding voor ouderen bij Amaris De Kuijer

Steeds meer thuiswonende ouderen hebben behoefte aan een zinvolle en gezellige dagbesteding. Amaris De Kuijer in Nederhorst den Berg start daarom vanaf 1 januari 2015 met dagbesteding ‘Ontmoetingsplein’.

Dit initiatief is bedoeld voor thuiswonende ouderen met geheugenproblemen of dementie. Maar ook ouderen die behoefte hebben aan contact of het gezellig vinden om samen met anderen hun dag in te vullen, kunnen er terecht.

“Met dagbesteding bieden we thuiswonende ouderen vooral ondersteuning,” licht Rudolph Janssen, teammanager bij Amaris De Kuijer en Amaris Horstwaarde, het initiatief toe. “We willen graag een plek creëren waar mensen iets kunnen ondernemen en op ongedwongen wijze anderen kunnen ontmoeten.”

Tijdens een dag bij het „Ontmoetingsplein‟ wordt er samen gegeten, koffie of thee gedronken en kan er zelfs gerust worden. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten op het gebied van bewegen en wordt geheugentraining aangeboden. Ook is het mogelijk om in de moestuin van De Kuijer actief te zijn én kan een bezoekje aan de kapper of pedicure worden gebracht.

Openingstijden

Op 5 januari 2015 opende het „Ontmoetingsplein‟ voor het eerst haar deuren, in de sfeervolle ruimte van woonzorgcentrum Amaris De Kuijer. Bij goed weer kunnen cliënten wandelen in de mooi aangelegde binnentuin. De deuren van het „Ontmoetingsplein‟ staan open op dinsdag, donderdag en zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Meer informatie

Ouderen die geïnteresseerd zijn in het activiteitenprogramma van de dagbesteding, kunnen contact opnemen met teammanager Rudolph Janssen via telefoonnummer 0294-253651 of via e-mail: r.janssen@amaris.nl. Voor deelname is een geldige indicatie via het Wmo-loket van de gemeente Wijdemeren nodig. Heeft u geen indicatie via de Wmo, dan kunt u ook op particuliere basis deelnemen aan de activiteiten van het „Ontmoetingsplein‟. Neem contact op voor meer informatie.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief