WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lintje voor Bart IJkhout
Nederhorst den Berg, ma 12 januari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 10 januari ontving de heer L.L. IJkhout (Bart) uit Nederhorst den Berg een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit.

persbericht

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Bart IJkhout

Op 10 januari ontving de heer L.L. IJkhout (Bart) uit Nederhorst den Berg een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Smit. De uitreiking vond om 17.00 uur plaats in de brandweerkazerne Nederhorst den Berg. Uit de verdiensten van de heer IJkhout blijkt een grote maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Brandweerloopbaan

In 1993 werd de heer IJkhout aangesteld als aspirant brandwacht bij het korps van Nederhorst den Berg. Ambitieus als hij was om zoveel mogelijk van het vak te leren, volgde hij jaar in jaar uit opleidingen die hem achtereenvolgens de functies brandwacht, brandwacht 1e klas, hoofdbrandwacht, brandweerduiker, vrijwillig postcoördinator, brandmeester en aspirant hoofdbrandmeester (2002) opleverden.

De heer IJkhout maakte in 2004 van zijn hobby zijn werk door bij de gemeente Wijdemeren in dienst te treden als ‘medewerker preparatie, opleiden en oefenen’. Zijn vrijwillige brandweeractiviteiten als postcoördinator zette hij daarnaast ongestoord voort. Zijn brandweercollega’s omschrijven hem als iemand met een tomeloze inzet en groot enthousiasme.
IJsclub Nederhorst den Berg

Recentelijk is de heer IJkhout bestuurslid van de IJsclub Nederhorst den Berg geworden. Ieder jaar verzorgt de IJsclub gedurende zes weken een kunstijsbaan en de heer IJkhout is verantwoordelijk voor het onderdeel horeca. Hij leidt vrijwilligers op, zorgt voor de roosters, inkoop en alle andere werkzaamheden die bij de horeca komen kijken. Kort gezegd is hij een waardevolle aanwinst voor deze vereniging.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Uit de verdiensten van de heer IJkhout blijkt een grote maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Het Kapittel voor de Civiele Orden kent hem een Koninklijke Onderscheiding toe in de Orde van Oranje-Nassau in de graad van Lid.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
website Wdm
foto
---
auteur
website Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief