WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA blij met Woningbouw
Wijdemeren, za 28 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het CDA is blij dat er weer gebouwd wordt in Wijdemeren en noemt voorbeelden uit alle Wijdemeerse kernen waar bouwactiviteiten ontplooid worden.

persbericht

CDA Wijdemeren wil woningen bouwen

De afgelopen jaren zijn er in heel Wijdemeren nauwelijks woningen gebouwd, ondanks alle plannen. Het CDA is blij dat het tij gekeerd is en de eerste woningen in Kortenhoef in rap tempo worden gebouwd. Ook in Ankeveen, Loosdrecht. 's-Graveland en Nederhorst den Berg zit de vaart er weer in.

CDA-fractievoorzitter Jan Verbruggen: "Nu ook de woningmarkt weer aantrekt, vindt het CDA dat wij niet aan de kant moeten blijven afwachten. Er moet actief worden ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen. En met Hilversum moeten wij snel aan tafel om het hele bouwplan Ter Sype van de grond te krijgen."

Wat en voor wie bouwen

Tijdens de CDA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben vooral de CDA'ers Rosalie van Rijn en Eric Torsing zich hard gemaakt voor de bouw van nieuwe woningen. Verbruggen: "In het CDA-programma hebben wij opgenomen dat het noodzakelijk is om vooraf te weten voor wie wij willen bouwen. De ruimte is immers schaars. Gaan wij vooral voor jongeren, gezinnen of ouderen bouwen? Welk type woning moeten wij dan bouwen? En moeten dat koop- of huurwoningen zijn en in welke prijsklasse? Daar willen wij met iedereen die bij woningbouw betrokken is antwoorden op vinden. Ook hier geldt weer het CDA motto: met elkaar, voor een sterk Wijdemeren!"

Woonconferentie

Verbruggen: "Om de eerste antwoorden op onze vragen te krijgen heeft het college eind vorig jaar een succesvolle woonconferentie gehouden. Iedereen was hierbij vertegenwoordigd: lokale bouwbedrijven, makelaars, banken, woningcorporaties, projectontwikkelaars, maar ook college en raad. Alle deelnemers waren enthousiast over deze woonconferentie. Helaas is het daarna stil geworden. Wij weten nog steeds niet wat precies de uitkomsten zijn en hoe het college nu verder wil. Het CDA vindt het hoog tijd om door te pakken."

Onderzoek woonbehoefte

Het CDA wil specifiek voor Wijdemeren een onderzoek naar de woonbehoefte houden. Verbruggen: "Dan weten wij vooraf wat er gebouwd moet worden en op welke locatie. Daarmee vergroot je de slaagkans van een project. Wij willen geen langdurig braakliggende terreinen meer in onze mooie dorpskernen!"

Voor het CDA is de Arnoud Voetlaan in Ankeveen een voorbeeld waar het mis is gelopen. In de eerste plannen zouden hier ook appartementen komen. De verkoop was echter onvoldoende en hierdoor kon de bouw niet starten. Nu zijn er nieuwe plannen en moet de hele procedure (o.a. bestemmingsplan) overnieuw. Dat kost allemaal tijd. Met als gevolg: nog steeds geen nieuwe woningen voor onze inwoners.

Vragen aan het college

Over het vervolg van de woonconferentie heeft het CDA schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. Verbruggen: "Allereerst willen wij de uitkomsten van de woonconferentie weten. Daarnaast willen wij als vervolg op de conferentie dat het college een onderzoek laat doen naar de woonbehoefte in Wijdemeren." Het CDA verwacht dat er dan voldoende gegevens zijn om deze uit te werken in een woonvisie. Die kunnen vervolgens worden gebruikt voor de regionale huisvestingsverordening die in juni 2015 vastgesteld moet worden en waarvan het CDA vindt dat de raad betrokken moet worden. Volgens het CDA moet Wijdemeren in de regio een uitzonderingspositie krijgen bij het toewijzen van woningen. "Dat is nodig om de leefbaarheid en voorzieningen in onze dorpen te behouden", besluit Jan Verbruggen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief