WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Palingvriendelijk Gemaal
Nederhorst, vr 27 febuari 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het Waterschap AGV liet gisteren een palingvriendelijk gemaal openen door Wiegert Dulfer, bestuurder van het waterschap, daarbij geholpen door Jaap Bond, gedeputeerde NH.

In de krant schreef Casper van den Broek een stukje over de feestelijke gelegenheid. Het vernieuwde gemaal staat tussen de Bergseweg en de Vreelandseweg in Nederhorst den Berg. Het gemaal heeft geen schroefpomp meer, die passerende vissen, zoals palingen, in stukjes hakt, maar een systeem dat vissen veilig laat passeren. Met name voor de paling, waar het in Nederland slecht mee gaat, moet voordeel ondervinden van het nieuwe gemaal. In heel Nederland worden gemalen en sluizen aangepast.

Niet uitgenodigd

Casper van den Broek sprak in zijn artikel verbazing uit over het feit dat het bestuur van het NK Palingroken uit Kortenhoef niet was uitgenodigd. Wij kunnen daar aan toevoegen dat er geen persbericht naar de lokale media was uitgegaan. (Althans wij zagen niets langskomen.) En dat terwijl de beide heren toch waarschijnlijk juist vanwege de verkiezingen op 18 maart de regen trotseerden.

Update 28-2-2015, 21.43: Herman Stuijver liet ons via Twitter weten dat ook de huis aan huisbladen in Wijdemeren geen enkel bericht kregen over de feestelijke ingebruikname van het gemaal. Waarvan akte.

Tweet Joep Frijdal

Wethouder Joep Frijdal was ook aanwezig en zond onderstaande Tweet de wereld in:

bron
G&E
foto
Joep Frijdal
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief