WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB: Leg fusie Stil!
Wijdemeren, do 31 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Jan-Jaap de KLoet (DB) las gisteren de krant. Hilversum verrekende zich een klein miljoen in hun nadeel. Dat was voor hem aanleiding om de noodklok te luiden tegen de fusie.

ingezonden brief

DorpsBelangen: alles rondom fusie stilleggen

Het nieuwe jaar zal stormachtig beginnen. Niet alleen buiten. De discussie rondom de fusie met Hilversum zal intensiveren en om een of andere reden moet dat in een hysterisch hoog tempo gebeuren. De zogenaamde bestuurskrachtmeting waarin de kracht van onze gemeente en het gemeentelijk apparaat wordt doorgelicht, moet er binnen de kortste keren komen. Vindt althans de coalitie in de raad. Waarom, vraagt DorpsBelangen zich af.

DB wil een zorgvuldig samengestelde meting. Wat de Provincie nu als suggestie doet voor de vraagstelling is slap. DB wil onder meer de inwoners nauw betrekken bij de meting. De verenigingen op het gebied van sport en cultuur, de ondernemers. Zij moeten daar hun zegje over kunnen doen.
Het CDA wil dat ook, dat werd nog gezegd tijdens de dorpsavond in Ankeveen waarin het ging over de zelfstandigheid. Misschien kunnen de Christen Democraten hun naam eer aan doen en inderdaad de inwoners raadplegen. Woord houden dus.
De VVD heeft onlangs nog laten weten de krachtmeting te zien als peiling van de stand van zaken. Pas daarna zal er besloten worden over de toekomst. Ook van de VVD mag worden verwacht dat ze een keer woord houdt. De partij nota bene die bij de verkiezingen de zelfstandigheid als keihard punt naar voren bracht, inclusief groot spandoek. Eenmaal op het pluche van de coalitie was daar niets meer van te horen. De kiezers werden bedankt.

Het zijn de inleidende schermutselingen, het is het voorsorteren op een fusie die er al in 2019  moet zijn. De vraag is: Waarom?
Waarom een fusie? Geen idee!
Waarom zo snel? Geen idee!
Waarom Hilversum? Geen idee!

Het is niet uit te leggen, er zijn geen argumenten. Argumenten tegen ja, die wel, om dit te voorkómen dus. Kijk maar eens in de krant. Hilversum verrekent zich en komt met alarmerende cijfers. Een vergissing van bijna negen ton, dat is 900.000 euro!!
En in 2019 komt dat neer op een gat van 400.000 euro. Hé, toevallig het jaar waarin de fusie dreigt…. En daarmee moeten wij fuseren? Met een partner die ons meteen meesleurt in de financiële zorgen!

Nee dus. Niet als het aan DorpsBelangen ligt.

Als hier überhaupt  nog over gesproken moet worden dan niet nu. Hierover moet alles worden stil gelegd.

Vergissen is menselijk maar het gaat om de oplossing en het vertrouwen dat daarmee wordt hersteld.

Voordat er nog maar een woord wordt gerept over fusie of samenwerking met Hilversum moet die gemeente eerst de zaakjes op orde hebben. Eerst dus dat enorme gat dichten, en die maatregelen willen we weten, die moeten goed worden onderbouwd en vooral nagerekend. Ze moeten worden getoetst. Gezien de  actualiteit geen overbodige luxe. Want rekenen is bij de gemeente Hilversum blijkbaar niet de sterkste eigenschap.

We willen graag uw reacties en mening horen. Mail ons op geenfusie@dorpsbelangen.nu.  Steun ons in deze strijd. Wij laten uw stem WEL doorklinken in de politiek.

Jan-Jaap de Kloet

Vice-voorzitter DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief