WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Van den Broeck vs. Putter
Kortenhoef, wo 30 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Voormalig CDA-raadslid Jan van den Broeck kan de stukjes van Putter (Co de Kloet), zoals over de Dobber, niet langer aanzien en raadt hem aan te stoppen met schrijven.

ingezonden brief

Reactie  op Putter en de Dobber

Putter treurt over de Dobber en over de geschiedenis en hoe mooi het allemaal was in ons dorpshuis. Deze nostalgie gaat verdwijnen en dus ook de functie van ons dorpshuis De Dobber. Putter spreekt over een grof schandaal. En in feite is dat het ook.

Alleen juist het feit dat Putter dit schrijft, daar moet ik bijna van over de nek. Putter ( Co de Kloet) U bent als openbaar bestuurder bij de hele levensweg van de Dobber geweest. Met uw jarenlange loopbaan in de politiek in zowel ’s Graveland en Wijdemeren zou U juist moeten weten hoe het verlopen is en waarom het zo vergaan is met ons Dorpshuis.

Het lag niet aan een onbekwaam bestuur. Dat is te makkelijk, geef het bestuur de schuld, maar zo is het niet. De teloorgang van ons dorpshuis is altijd in handen geweest van de politiek. In voormalig ‘s- Graveland moest er jaarlijks tussen de 40 en 80.000 gulden bij voor het beheer. Dit geld had de politiek er toen ook al niet voorover. Ook u was in die tijd raadslid en ik geloof zelfs wethouder . Dus ook u en zeker uw Dorpsbelangen wisten ervan en waren medeverantwoordelijk voor het dorpshuis in de kern van Kortenhoef. U was als openbaar bestuurder in 1998 in ‘s-Graveland ook medeverantwoordelijk voor de renovatie van winkelcentrum de Meenthof. Bij deze renovatie werd ook een kleinere, maar vooral rendabeler Dobber gerealiseerd.

Tot in 2008 ( ’s-Graveland was toen inmiddels Wijdemeren) de wethouder van de VVD ons dorpshuis De Dobber aan Albert Hein verkwanselde. Ook weer omdat de politiek er in Wijdemeren ook geen euro voor over had om de Dobber in stand te houden.

Bij de verkoop aan AH werd in 2008 bedongen dat er voor 1 januari 2015 een podiumfunctie voor onze culturele verenigingen gevonden moest worden. Geen eenvoudige taak, maar in zes jaar kun je wel wat doen zou ik denken. Echter na veel plannen en praten blijft de podiumfunctie uit. Dat wordt zeker niet beter als Dorpsbelangen in 2010 aan het bewind komt. U zit daar zelf weer bij als raadslid beste Putter. U had als raadslid van de grootste partij kunnen zorgen dat de kern van Kortenhoef haar dorpshuis of podiumfunctie zou behouden.

Met het negen zetels tellende machtsblok Dorpsbelangen heeft u van 2010 tot 2014 tijd gehad om een podiumfunctie te creëren. Als u dan zo met het Dorpshuis De Dobber begaan was, waarom heeft u dan niets ondernomen ? Of heeft u zitten slapen ? Of had u geen vat op uw wethouder?
Dit college van 2010 tot 2014 was toch al een ramp voor het culturele verenigingsleven. Onder aanvoering van Dorpsbelangen en het toenmalig college werden huurverhogingen van 300% doorgedrukt. Subsidies gekort met inmiddels 75 % in het kader van de harmonisatie. U zat daar allemaal bij meneer de Kloet en u deed niets. Daarmede maakte U de naam Dorpsbelangen zeker niet waar.

U vraagt waar het CDA blijft, de held van de kleine kernen ! Welnu dat is aan het puinruimen na het beleid van uw Dorpsbelangen.
U vraagt zich nog af of het te laat is ? Ja………1 januari 2015 is geweest, dus de podiumfunctie had er tenslotte al moeten zijn. Dus weer een stuk cultuur en nostalgie om zeep geholpen in de kern Kortenhoef. Zo blijft er weinig cultureel erfgoed over beste Putter.

Ik kan alleen maar zeggen: U stond erbij en keek er naar.

Stop dus met die hypocriete “Putter” stukjes.

Jan van den Broeck
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief