WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Precario of niet?
Kortenhoef, di 29 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Rob van Veen schreef een ingezonden brief over precario (belasting op uitstallingen op straat). In Wijdemeren hebben we die niet. Hilversum heeft die wel. Kassa!

ingezonden brief

Precariobelasting na de fusie met Hilversum

De ondernemers van Wijdemeren moeten zich volgens mij ernstige zorgen gaan maken over een fusie met Hilversum.
Daar waar de ondernemerskring van Loosdrecht in 2004 met hulp van de VVD lukte het invoeren van de Precariobelasting tegen te houden, dreigt nu toch echt dat deze belasting er na de fusie wel komt.

Na de invoering van deze belasting zal wel het nodige van de straat verdwijnen.
Zie het tarievenoverzicht van de gemeente Hilversum uit 2014.

Klik onder het kopje Kosten op Tarievenoverzicht en codes belastingen 2014(pdf).
Uitstalling bijvoorbeeld kost €114,55 per m2.

Ik kan alleen over Kortenhoef en de Meenthof mijn mening geven, maar een voordeel zal wel worden dat als ik van de Hoflaan kom, veel makkelijker de Meenthof kan bereiken en niet eerst om konijnenhokken, hondenmanden en borden die gehaktballen aanprijzen hoef te manoeuvreren.
En wat te denken over de carrousels met briefkaarten, de bloemenrekken en de complete binnenplaats met de tuin- en loungesets.

Dat wordt kassa, maar dan wel voor de gemeente Hilversum

Rob van Veen
Kortenhoef

Naschrift WWK

Enige nuancering is op zijn plaats. Een eventuele fusie is op zijn vroegst op 1 januari 2019 stelt het college, maar zeker is die niet. Bovendien zal de nieuwe gecombineerde gemeenteraad dan een besluit over leges, precario en andere lokale belastingen gaan nemen, net als dat na 1 januari 2002 in Wijdemeren gebeurde. De OZB ging toen in Loosdrecht flink omhoog, in 's-Graveland en Nederhorst omlaag. Daar stond tegenover dat verenigingen in Loosdrecht plotseling meer subsidie kregen, maar die in 's-Graveland fors moesten inleveren. Zo gaan die dingen na een fusie.

En het kan ook nog gebeuren dat dit college van Wijdemeren de komende jaren ook hier precariobelasting invoert (of niet). Maar, het is waar, als de tarieven van Hilversum worden toegepast op de uitstallingen en terrasjes in Wijdemeren, dan is dat een flinke inkomstenbron voor de gemeente.

Precariosubsidie?

Misschien moet er nog wel veel meer op de Meenthof gezet worden om al die fietsers, brommers en zelfs soms een motor tegen te houden, die rakelings langs de kleine kinderen en ouderen scheren en dan soms nog een boze blik toe geven.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief