WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
PGB Regeling per 1 jan.
Wijdemeren, vr 4 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vanaf 1 januari 2016 heeft gemeente Wijdemeren een gewijzigde uitvoeringsregeling voor het persoonsgebonden budget (pgb).

persbericht

Gewijzigde uitvoeringsregeling persoonsgebonden budget

Vanaf 1 januari 2016 heeft gemeente Wijdemeren een gewijzigde uitvoeringsregeling voor het persoonsgebonden budget (pgb). Net als onder de huidige regelgeving kunnen mensen onder voorwaarden nog steeds kiezen voor een pgb in plaats van zorg in natura (ZIN). Wel zijn de voorwaarden voor toekenning van een pgb aangepast. Inwoners met een pgb krijgen deze week persoonlijk bericht over de veranderingen en de nieuwe pgb-tarieven.

Met een persoonsgebonden budget (pgb) kan de cliënt zelfstandig de zorg inkopen die hij of zij nodig heeft en die aansluit op zijn of haar persoonlijke behoeften (maatwerk). Daarom stimuleert de gemeente met duidelijke regels en tarieven de inzet van persoongebonden budgetten. Van belang zijn bijvoorbeeld: motivatie, kwaliteit en of iemand in staat is om de aan het pgb verbonden taken op een verantwoorde wijze uit te voeren. De gemeente toetst de aanvraag hierop. De gemeente hanteert geen vrij besteedbaar bedrag meer voor het pgb. De cliënt kan naast de formele zorg (door een professional) ook kiezen voor informele zorg (zorg door familie, vrienden of kennissen)

De adviesraden sociaal domein en UW Ouderplatform  zijn bij de vaststelling om advies gevraagd. Naar aanleiding van deze adviezen is een aantal wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste zijn:

  • er worden minder verschillende tarieven gehanteerd;
  • de uitvoeringskosten van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) worden niet doorberekend aan de budgethouder.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief