WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Boyhood in De Dillewijn
Ankeveen, vr 4 december 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Volgende week woensdag vertoont De Dillewijn de film Boyhood. Met het vertonen van deze film schaart ze zich onder de filmhuis theaters elders in het Gooi.

persbericht

Unieke film Boyhood in Theater De Dillewijn

Volgende week woensdag vertoont De Dillewijn de film Boyhood. Met het vertonen van deze film schaart ze zich onder de filmhuis theaters elders in het Gooi.

Het bijzondere van deze film van regisseur Richard Linklater is, dat hij twaalf jaar lang werkte met dezelfde acteurs, dei je dus in het verloop van de film ook allemaal echt 12 jaar ouder ziet worden. Het verhaal gaat over een gescheiden koppel dat hun zoon probeert op te voeden.
De dromerige Mason groeit letterlijk voor onze ogen op van klein jongetje tot man. We volgen ook zijn zus Samantha en hun (gescheiden) ouders. Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen. Mason leert dat volwassen worden niet gaat zonder vallen en opstaan.

Dit drama is een uniek project in de filmgeschiedenis. Waar in andere films een of twee acteurs de rol van de hoofdpersoon vertolken, nam regisseur Richard Linklater over een periode van twaalf jaar scènes op met dezelfde acteurs – Patricia Arquette, Ethan Hawke, de jonge Ellar Coltrane en zijn eigen dochter Lorelei Linklater – en schetst met Boyhood een herkenbaar portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd. Patricia Arquette won een Oscar voor haar bijrol als moeder van Mason. De opnames van dit ultieme coming of age-drama, over de schooljaren van een heel gewone Amerikaanse jongen, duurden twaalf jaar. Tussen 2002 en 2014 kwamen cast en crew jaarlijks samen om een nieuw hoofdstuk te filmen. Het resultaat, waarin we hoofdrolspeler Coltrane letterlijk zien opgroeien van snotneus tot volwassene, is een zeldzaam aangrijpende filmervaring. Juist omdat de grootse opzet zo bescheiden is uitgewerkt.

Aanvang 19.30 uur. Kaarten á € 6,50 zijn te bestellen via de website www.dedillewijn.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief