WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuw Leven in het Veen!
Kortenhoef, za 29 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Ook in Kortenhoef is Natuurmonumenten actief met het brengen van 'nieuw leven in het veen' zo bleek ons vandaag.


Dit bord staat al maanden naast de toegang tot het Oppad aan de Emmaweg in Kortenhoef.
Links de rand waarlangs het Oppad loopt. In de verte een wandelaar.

Het is zo'n bord dat heel erg opvalt, de eerste keer dat je het ziet staan bij de nauwe draai naar rechts waarbij je oog intussen gericht is op de spiegel in de bocht om te zien of er tegenliggers vanaf de Emmaweg komen. Daarna rijd je het bord tientallen keren gedachtenloos voorbij, zonder dat je enig idee hebt wat er staat te gebeuren en waar. Op het bord staat dat het werk gereed zal zijn in maart 2015. Een half jaar geleden.

Naar aanleiding van de emailwisseling tussen Herman Rammers en Vincent Muijskens die wij gisteren publiceerden werd onze nieuwsgierigheid gewekt. "Nieuw leven in het veen" bij de Vuntusplas. Dat deed een belletje rinkelen. Natuurlijk.., de Emmaweg..., dat bord in het weiland bij het Oppad!


Gereed: maart 2015

Dus reden we even langs dat bord om eens even goed te lezen wat er allemaal op stond en er een foto van te maken. In de auto rijdend is het onmogelijk om het bord te lezen, zeker gezien de nauwe bocht daar die alle aandacht vraagt.

Wij spraken een aanwonende van het Oppad. Hij vroeg of wij wisten wanneer dat bord eens weggehaald zou worden, omdat de werkzaamheden al lang afgerond zijn. Nee, wij hadden geen flauw idee.
Op onze beurt vroegen wij hem welke werkzaamheden, die op het bord worden genoemd, al uitgevoerd waren, want er was niets van enige werkzaamheid te zien.

Hij wees in de verte naar de bosrand waar het Oppad richting de Kortenhoefsedijk in verdwijnt. "Daar achter die bosrand, daar heeft Natuurmonumenten vanaf hier tot aan de Zuidsingel bomen gekapt. Als je over het Oppad loopt weet je niet wat je ziet, zo kaal als ze het daar gemaakt hebben." Ook sprak hij zijn vrees uit voor de komst van het project Groenewoud dat weiland onder water gaat zetten en er volgens hem voor zal zorgen dat er veel meer knutten in Kortenhoef komen door het ondiepe water.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief