WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De doelstelling van NM?
Nederhorst den Berg, za 29 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Martin Vuyk vertolkt de gevoelens van veel mensen over de onvrede met het beleid van Natuurmonumenten met de Wijdemeerse polders en plassen.

ingezonden brief

Wie houdt NatuurMonumenten nog tegen?

We hebben het ons allemaal zelf op de hals gehaald... in de vorige eeuw is er heel veel mooie natuur in goed vertrouwen om niet (gratis !!!) overgedragen aan NM... waarmee deze vereniging één van de grootste grootgrondbezitters in Nederland is geworden. En direct daar achteraan jaarlijks bákken vol met geld (ons geld) om dat netjes voor ons te onderhouden. Dat is decennia-lang goed gegaan, totdat datzelfde NM kille rekenmeesters aan het roer kreeg. Echt, het gaat NM al lang niet meer om goed onderhouden en toegankelijke natuur, het gaat daar in 's-Graveland maar om één ding... GELD. Geld om de dure directie te betalen en de dure staf en de dure onderkomens en auto's. De financiële mannen op kantoor zijn gewoon bezig met winstmaximalisatie.

Polders die duur zijn in het onderhoud laat je gewoon verloederen en onderlopen. Unieke stukken bos waar je maar moeilijk bijkomt kap je gewoon. En hoe verkoop je dat dan aan de Nederlandse bevolking? Ach, je zegt dat verschraling van de natuur héél goed is, noemt het "nieuw leven" en tovert dan met de plotse verschijning van wat exoten. Weet het gemiddelde NM-lid veel, die wonen ver weg en lezen dat duffe verenigings-blaadje allang niet meer.

Nee, laat NM maar lekker schuiven (met geld..), voor we het weten bestaat Nederland alleen nog maar uit Treurwilgen, Pijnbomen & Kreupelhout (citaat Neerlands Hoop) en een hele rijke buitenplaats in 's-Graveland.

Martin Vuyk
Horstermeer

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief