WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM: Open Monumentenweekend
's-Graveland, ma 24 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In het Open Monumentenweekend op 12 en 13 september openen de landhuizen Schaep en Burgh en Boekesteyn van Natuurmonumenten in 's-Graveland hun deuren.

persbericht

Open Monumentenweekend

In het Open Monumentenweekend op 12 en 13 september openen de landhuizen Schaep en Burgh en Boekesteyn in 's-Graveland hun deuren. De landhuizen zijn gratis te bezoeken tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij mogen deze dagen hun eigen kunstwerk maken en het tentoonstellen in landhuis Schaep en Burgh.


Opa, spaar uw rug op 12 en 13 september!

Voor de kinderen: kom schilderen

Terwijl ouders of opa’s en oma’s rondneuzen in de landhuizen hoeven de kinderen zich niet te vervelen. In landhuis Schaep en Burgh is een ruimte ingericht waar kinderen zich heerlijk kunnen uit leven op hun doek. Aan het einde van het weekend wordt onder alle kinderen die hebben meegedaan een natuuruitje met de boswachter verloot! De schilderijen zijn na het Open Monumentenweekend op te halen in Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek.


Boekesteyn (Foto: Pauline Joosten)

Verhalen van de boswachter

Niemand kent de geschiedenis van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen zo goed als de boswachters van Natuurmonumenten. Markante bewoners drukten hun stempel op het verleden en het heden van de landhuizen. Het hele weekend vertellen de boswachters alles over de verborgen schatten van Schaep en Burgh en Boekesteyn en ook over de andere buitenplaatsen weten ze u alles te vertellen.

Expositie historische foto’s en schilderijen

Exclusief in dit weekend is een tentoonstelling te zien die de rijke geschiedenis van het Gooi verbeeldt. Deze exclusieve tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Ingrid Jansen en kunstenaars uit de omgeving. Naast schilderijen is er ook een tentoonstelling van historische foto’s te zien. Zo waant u zich ook even in vervlogen tijden.

Swiebertje op Boekesteyn

Het souterrain van Boekesteyn figureerde in de jaren ’70 als de keuken van Saartje; de beroemde huishoudster van de burgemeester in ‘Swiebertje’. Deze populaire televisieserie over landloper & bon vivant Swiebertje werd tussen 1955 en 1975 uitgezonden op de Nederlandse televisie. Tijdens Open Monumentendag kunnen bezoekers met dank aan Beeld & Geluid de beelden van toen vergelijken met de plek waar de televisie opnames zijn gemaakt.


Schaep en Burgh (foto: Martin Stevens)

Praktische informatie

Adres: Schaep en Burgh - Noordereinde 60 te ’s-Graveland
Boekesteyn - Noordereinde 54 te ‘s-Graveland
Tijden: 11.00 tot 16.00 uur
Datum: zaterdag 12 en zondag 13 september
Parkeren: Parkeren kan zowel bij het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek (Noordereinde 54B te ‘s-Graveland) als Schaep en Burgh (Noordereinde 60 te ’s-Graveland)

Toegang: gratis

Meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/sgravelandsebuitenplaatsen

Kijk voor het complete overzicht van de activiteiten tijdens de Open Monumenten Dagen op: www.natuurmonumenten.nl/cultuurmonumenten

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief