WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Muziekfestival 5 september
Nederhorst den Berg, ma 24 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In Nigtevecht wordt op 5 sept. het Muziekfestival gehouden. Voor Bergers betekent dat op de fiets naar het pontje, de fiets in Nederhorst laten staan en hup, oversteken naar de muziek.

(Voor de liefhebbers: 'Het onvervalste SWW gevoel!' Red. WWK)

persbericht

Muziekfestival Nigtevecht 2015 op 5 september, de pont vaart!

Alweer voor de 4e keer, het gratis toegankelijke Nigtevechtse Muziekfestival, ditmaal op zaterdag 5 september, vanaf 17:00 uur in het Adri Amesz park, in Nigtevecht naast de pont. Voor de eerste maal zal ook de pont tussen Nigtevecht en Nederhorst den Berg tijdens het festival varen! Fietsen kunnen bij de pont aan de Nederhorstkant  gestald worden op een hiertoe ingericht veld. Een symbolische verbinding tussen twee gemeenten die al veel samenwerken.

Op een podium op een ponton in de Vecht én een podium in het park komen opnieuw zangers, musici en bands optreden. Velen hebben een directe of indirecte link met Nigtevecht. Muziekstijlen variëren van Hollands populair tot klassiek en van pop tot jazz.

Verrassing

Geheel in de traditie van het festival is de programmering vanaf 22:00 tot 1:30 uur een verrassing. In het verleden mocht het festival onder meer Trijntje Oosterhuis en Ellen ten Damme ontvangen. Tot dusver is alleen de komst van DJ Ronald Molendijk zeker. De namen van andere zangers, zangeressen en musici worden pas kort van te voren bekend gemaakt. Laat u vooral verrassen! Op www.muziekfestival-nigtevecht.nl staat de meest actuele stand van zaken.
Er is ditmaal meer keuze uit vegetarisch en niet-vegetarisch eten. Maak hier gebruik van, de opbrengst komt geheel ten goede aan het festival. Alleen op deze wijze kan het festival gratis toegankelijk blijven.

Een greep uit het programma tot 22:00 uur: Het festival wordt om 17:00 uur geopend door Type 2 met eigen werk, een mix van jazz, funk en latin. Speciaal voor het festival hebben zij hier de presentatie van hun eerste cd. Het Nigtevechts Gelegenheidskoor maakt speciaal voor het festival haar opwachting. Nigtevechter Geertjan van Oosten komt zingen met band. De Nigtevechtse gelegenheidsband, ooit voor het festival opgericht, en inmiddels omgedoopt in “Turning Tides”, komt met gastzanger Erik Jobben, voormalig lid van de Weesper cabaretgroep Niet Schieten!

Steely Fan komt, een coverband die de muziek van Steely Dan speelt. Voor het muziekfestival in Nigtevecht heeft Steely Fan een leuke verrassing in petto: met toestemming van de helden Fagen en Becker in hoogst eigen persoon zal de band een nog nooit uitgebracht Steely Dan nummer ten gehore brengen. Een primeur! Play it Cool speelde onlangs nog met Benjamin Herman als afsluiter op de Internationale dag van de Jazz in Amsterdam. Mick Harren neemt het Hollands Populair deel voor zijn rekening. Het Trio Nick van Gasteren, met op piano Clous van Mechelen, onder meer bekend van  de tv series van Wim T. Schippers als pianostemmer Jan Vos, speelt een ode aan het Cocktailtrio. Zij waren  vorig jaar nog zeer succesvol op Lowlands.  Van de band Julius kwam in 2014 het eerste album #1 uit, en daarmee behaalden ze de status tot 3FM Serious Talent, Radio 2 Talent en hebben ze hun eerste tour in China al achter de rug. Begin september staan ze in Club Ziggo in het na-programma van U2.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief