WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ed van Piggelen in de NS
Oud Loosdrecht, za 8 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de Nieuwsster van deze week doet Ed van Piggelen tegenover Herman Stuijver een boekje open over Kapitein Rob Events, die eerst een container zou huren, maar daar toch vanaf zag.

Klokkenluider

In het artikel in de Nieuwster van deze week (blz. 5 onderaan) treedt Ed Van Piggelen op als klokkenluider. Hij heeft wel begrip uit voor de dadendrang van de gemeente, i.c. wethouder Theo Reijn om in Loosdrecht iets op gang te brengen, maar hij vindt ook dat dat zorgvuldiger moet.
Hij zegt in het artikel: "“Ik besef heel goed dat een gemeente het maar moeilijk goed kan doen. Het vorige bestuur heeft het dorp laten verslonzen. Dan staan we met zijn allen op de achterste benen. Als een nieuwe wethouder als Theo Reijn met de beste bedoelingen snel zaken wil doen, dingen doordrukt, is het ook weer niet goed. Er gebeurt in ieder geval weer iets in dit slaapdorp. Maar dat de gemeente met Kapitein Rob Events in zee gaat, gaat echt te ver. Ik kan niet anders concluderen dan dat hij een oplichter is”.
Ed van Piggelen stelt in het artikel dat hij samen met vijf andere ondernemers al langere tijd alermerende mails naar de gemeente stuurde over de activiteiten van Kapitein Rob in Loosdrecht, maar geen reactie kreeg. Van Piggelen roemt Jaap van Waveren, die in zijn vragen aan het college op 14 juli onder andere aandrong op een antecendentenonderzoek naar de ondernemer die op het Loosdrechts Terras aan de gang wilde gaan.

Fabel

In de Nieuwsster van deze week staat ook de fabel van Bets van Nifterlake over de streken van Rijntje de Vos, waarin de ontwikkelingen op het Loosdrechts Terras gehekeld worden, evenals een samenwerking en/of fusie met Hilversum.

Enthousiast

Vorige week stond er in de Nieuwsster nog een uitgebreid en enthousiast artikel over de activiteiten die Kapitein Rob samen met vier andere bedrijven wilde gaan ondernemen in de containers die op het Loosdrechts Terras geplaatst zijn. Uit het suk van Herman Stuijver: "Kapitein Rob wil wel. Hij zit vol plannen. Zo wil hij eind augustus een soort mini- Hiswa organiseren onder de kop ‘Loosdrecht te water’, een markt waar boten verkoop zal plaatsvinden, maar ook accessoires, alles op nautisch gebied. Daarnaast liggen festiviteiten in de sfeer van ‘Te land, ter zee en in de lucht’ in het verschiet. En een reuzenwaterglijbaan lijkt zelfs concreet."

Nu de gemeente gisteren een persbericht uit deed gaan waarin de verhuur aan Kapitiein Rob beëindigd wordt verklaard, is het uiterst waarschijnlijk dat van al die plannen niets terecht zal komen.

bron
Nieuwsster
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief