WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bets van Nifterlake
Oud Loosdrecht, vr 7 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In het Weekblad Wijdemeren stond deze week een ingezonden brief van een schrijver met een vrijwel zeker gefingeerde naam, Bets van Nifterlake, die Theo Reijn aanviel.

Lange aanklacht

Het stuk is één lange aanklacht tegen wethouder Theo Reijn en is in de vorm van een fabel gegoten. Een fabel over Reijntje Vos die op het Loosdrechts Terras en in Wijdemeren en Hilversum alles doet wat een politicus niet hoort te doen. Cliëntelisme, steekpenningen en vriendjespolitiek. Buitengewoon forse aantijgingen aan het adres van de wethouder zonder enige feitelijke onderbouwing. De beschuldigingen worden geuit, maar niet gestaafd met feiten of getuigenverklaringen. en dat maakt dat er vraagtekens bij het stuk geplaatst kunnen worden.

Klokkenluider of Kwade genius

Er zijn twee mogelijkheden.

Of het stuk is geschreven door een klokkenluider, maar dan had de schrijver het niet in de vorm van een fabel moeten doen, maar zich moeten beperken tot de droge feiten en bewijzen om het geloofwaardig te maken.

Of het stuk is geschreven door iemand die heel bewust bezig is om wethouder Theo Reijn in diskrediet te brengen, maar ook dan is de stijlvorm van een sprookje, een fabel nou niet de meest geëigende lijkt ons. En in beide gevallen had de schrijver er tenminste de moed moeten hebben om er met zijn eigen naam onder te staan, want op deze manier maakt het Weekblad Wijdemeren het de wethouder onmogelijk om te reageren op de beschuldigingen, al was het al vanwege smaad. En dat kan niet de bedoeling zijn.

bron
Wkbld Wdm
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief