WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Inhaalslag Zomer
Wijdemeren, wo 5 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Omdat wij vorige week even weg waren, ontbreken er in ons archief mogelijk wat onderwerpen die de moeite waard zijn als we er niet over zouden schrijven.

Dus een samenvatting:

Wonderfeel

Het Wonderfeel festival van klassieke muziek op Schaep en Burgh, het hoofdkantoor van Natuurmonumenten, dat op 24, 25 en 26 juli georganiseerd werd, was een succes. Minder prettig was de zomerstorm die op zaterdag 25 juli over ons land trok en alle festivals, zo ook Wonderfeel, noopte om de zaterdag uit te sluiten. De kaartjes voor zaterdag werden nu geldig op zondag.

Paardenbak

Aan de Cannenburgerweg in Ankeveen wil paardenfokker Freek Brouwer een paardenbak hebben. De gemeente vindt een paardenbak niet passend in een bedrijventerrein. Er kwam een rechtszaak van die de gemeente won.

Zwagerman


Zwagerman werkte o.a. mee aan het lichten van de Costa Concordia.
Foto: website zwagerman.com.

Jan Zwagerman, een prominente Horstermeerder en directeur van het familiebedrijf en multinational Zwagerman, dat werk geeft aan 3500 medewerkers, viert dat het bedrijf honderd jaar bestaat. Dat werd gevierd met de uitgave van een jubileumboek dat door burgemeester Martijn Smit twee weken geleden in ontvangst werd genomen. Jan Zwagerman trad gisteren in diverse media op waar hij als expert bij uitstek zijn licht liet schijnen over de ramp in Alphen aan de Rijn waar gisteren twee kranen en een brugdeel van pontons en op huizen stortten.

Opgraving Dillewijn

Op 1 augustus stond er een groot stuk over de Ankeveense skeletten in de Gooi en Eemlander. In 2013 werd een begraafplaats ontdekt bij de verbouwing van de Dillewijn in Ankeveen, die daardoor vertraging opliep. Het onderzoek naar de skeletten is afgerond. Er werden 246 skeletten opgegraven. De onderzoekers zijn enthousiast over wat ze aantroffen.

bron
Div.
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief