WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jagthuis Festival 15-17 mei
Horstermeer, wo 29 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het Jagthuis Festival wordt dit jaar van 15 tot en met 17 mei gewijd aan vrouwelijke componisten. O.a. met Schotse muziek en tango's.

persbericht

JagthuisFestival: op zoek naar Tanguera’s!
15-17 mei 2015

Dit jaar vindt het JagthuisFestival plaats in het Hemelvaartweekend. Op vrijdag, zaterdag en zondag staat het Jagthuis in het teken van kamermuziek van vrouwelijke componisten.

En de zoektocht naar vrouwelijke componisten heeft drie zeer verrassende programma’s opgeleverd! Programma 1: tango’s (vrijdag), programma 2: Schotse muziek (zaterdag) en programma 3: inspiratie door musici die zich al jaren inzetten voor de muziek van vrouwelijke componisten (zondag).

Op die zondag krijgt u tevens een kijkje in de keuken van een componiste, zij vertelt hoe een compositie tot stand komt en daarbij hoort u natuurlijk een paar van haar composities. Op zaterdag wordt u tussen de concerten door verwend met Schotse zalm en whisky – hoe kan het ook anders. Over deze programma’s een volgende keer meer.

Wat gebeurt er vrijdag? Die dag worden de heldinnen van de tango aan u voorgesteld. Het pianotrio Escapada heeft speciaal voor dit festival een programma gemaakt waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Uiteindelijk wordt in een tango dikwijls de vrouw bezongen als verleidster, aanbedene of femme fatale. In de havenstad vol zeelui, avonturiers en gelukszoekers was Buenos Aires bij uitstek een mannenbolwerk. Geen wonder dat het gemis aan vrouwen door de tango’s werd ingevuld. Later traden vrouwen zelf op als zangeres, schrijfster of componiste van de tango – zij zijn de Tanguera’s die vrijdag 15 mei door Trio Escapada gespeeld worden. Violiste Emma Breedveld, cellist Bence Huszar en pianist Sebastiaan van Delft zorgen voor een spetterende uitvoering en spelen zelfs drie gloednieuwe tango’s – wereldpremières van Huba de Graaff! Dat concert begint ’s avonds om half negen. Daarvóór kunt u in de tango-sfeer komen door mee te doen aan de tango-workshop. Yolande en Hans van tangoschool Club de Tango geven u een spoedcursus tango dansen. Na afloop van het concert zullen Yolande en Hans de tango dansen op live muziek van, inderdaad Trio Escapada.

U kunt nu kaarten reserveren voor alle concerten van het festival via www.jagthuis.nl.

Voor meer informatie over het hele festival en reserveren: www.jagthuis.nl of 0294-252609. De locatie van het JagthuisFestival is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Van vrijdag 15 mei tot en met zondag 17 mei 2015.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief