WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Muyeveld: Mijoenenwoningen
Muyeveld, wo 29 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Consultancy.nl onderzoekt de woningmarkt. Eerder vonden zij in Wijdemeren de duurste straat van Nederland, nu veel woningen van meer dan 1 miljoen euro.

Miljoenenwoningen per gemeente

In gemeente Amsterdam staan de meeste miljoenwoningen. Daar staan zo’n 3.750 woningen die €1 miljoen of meer waard zijn, aanzienlijk meer dan in ’s-Gravenhage en Wassenaar – de nummers twee en drie met beide ongeveer 1.650 miljoenenwoningen. Verder telt alleen Bloemendaal (1.400) meer dan 1.000 miljoenenwoningen. De top 10 gemeenten met meeste miljoenwoningen wordt afgesloten door De Bilt (950), Zeist (900), Rotterdam (750), Bussum (750), Blaricum (700) en tot slot Laren, ook met ongeveer 700 woningen boven de 1 miljoen. De top 10 is op een paar verschuivingen van plek na niet veranderd ten opzichte van afgelopen jaar.

Blaricum verhoudingsgewijs nummer 1

De nummer 9 uit de top 10 gemeenten met meeste miljoenwoningen, Blaricum, staat op nummer 1 als het gaat om het percentage miljoenenwoningen van de totale koopwoningvoorraad. Maar liefst 28% van de woningen in Blaricum kost een miljoen of meer. Naast gemeente Blaricum hebben ook Wassenaar en Bloemendaal meer dan 20% miljoenenwoningen – 23% en 22% respectievelijk. De twee gemeenten, die qua absoluut aantal op de 3de en 4de plek staan, komen in deze top 10 op plaats 2 en 3. Ook Laren scoort hier hoog met 19% miljoenenwoningen. De rest van de top 10 heeft minder dan 10% miljoenenwoningen.

Muijeveld: hoogste m2 prijs in NL

Net als in 2013 is Aerdenhout-Zuid in gemeente Bloemendaal opnieuw de duurste buurt van Nederland. Maar liefst 98% van de woningen in deze wijk is een miljoen of meer waard met de huidige woningprijzen. De gemiddelde woningwaarde in deze buurt ligt net onder de €2 miljoen en de prijs per m2 is ongeveer €5.200. De rest van de 5 duurste buurten hebben ook percentages van 90% of meer. Opnieuw staat Wassenaar in de top 3 met De Kieviet en heeft zelfs nog een buurt op de 4de plek staan – Rijksdorp met De Pan met 90% miljoenenwoningen. Verder staan ook Huizen (3 en 6) en Laren (9 en 10) met twee wijken in de top 10. De vierkante meters in Muijeveld (Wijdemeren) zijn van de 10 duurste buurten van Nederland gemiddeld het duurste met €5.900 per m2.

Eerder besteedde consultancy.nl al aandacht aan de duurste straten in Nederland waarin Wijdemeren ook in de totp tien stond. Het artikel met de gegevens en grafieken van de miljoenenwoningen vindt u hier.

bron
consultancy.nl
foto
---
auteur
consultancy.nl
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief