WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ere wie Ere Toekomt
Oud Loosdrecht, di 14 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter roept in herinnering dat het Jaap van Waveren was die de strijd om 3,3 miljoen euro aanging met bouwbedrijf Heijlijgers toen het Dorpscentrum Loosdrecht in elkaar zakte.

Putter

Ere wie ere toekomt

Soms is het de moeite waard even in het verleden te duiken. We schrijven 2013. Het Dorpscentrum Loosdrecht ligt op zijn gat. De projectontwikkelaar trekt zijn mooie verhalen in  en laat het afweten. Maar… in de overeenkomst met Wijdemeren staat een garantiebepaling. Bij afhaken kan door de gemeente een schadeclaim worden ingediend.

Doet de gemeente dat ook? Nee, roepen CDA en VVD in koor, geen schijn van kans. Weggegooid geld, niet aan beginnen. Als wethouder Jaap van Waveren een iets andere kijk op de zaak heeft, wordt er meewarig geglimlacht.

Maar wethouder Jaap van Waveren zet, na het inwinnen van deskundig advies, gewoon door. Hij dient de claim in en in 2015 wijst de rechter die toe en kan Wijdemeren ruim drie miljoen euro in de gemeentekas verwachten. Met dit vorstelijke resultaat verdient, dan ex-wethouder, Jaap van Waveren gelukgewenst te worden, ere wie ere toekomt nietwaar?

Ja, amme hoela. Het VVD smaldeel in de raad van nu is de oppositie van 2013 totaal vergeten en complimenteert onder het toeziend oog van het CDA, de huidige CDA wethouder Theo Reijn met dit prachtige resultaat. Die neemt met een schijnheilig gelaat de gelukwens in ontvangst.

De man, door wiens volhouden die grote som nu kan worden geïnd, komt in het stuk niet meer voor. En dat is buitengewoon zuur, dat is oliedom en dat is een opzettelijk negeren van de werkelijkheid.

Nu vraag ik me af: waar blijft een vlammend protest van Gert Zagt, van Ria Hennis, Van René Voigt, de oude makkers van Jaap uit de glorietijd van Dorpsbelangen. Waarom doen ze hun mond niet; open? Ze weten toch ook hoe het in 2013 toeging.

Jaap van Waveren zal er niet wakker van liggen. Maar een beetje solidariteit mag toch wel worden verwacht. En een beetje collegialiteit ook.

Geheugenverlies na twee jaar is, zelfs voor een raadslid, aan de korte kant.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief