WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vrijwilligerspuntwijdemeren.nl
Wijdemeren, wo 1 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Wijdemeren heeft sinds kort een digitaal platform waar vrijwillig vraag en aanbod bij elkaar komen: Vrijwilligerspuntwijdemeren.nl.

persbericht

Digitaal platform voor vrijwillig vraag en aanbod
Vrijwilligerspuntwijdemeren.nl gepresenteerd

Wijdemeren heeft vanaf nu een digitaal platform waar vrijwillig vraag en aanbod bij elkaar komen: Vrijwilligerspuntwijdemeren.nl. Inwoners, vrijwilligers en organisaties kunnen hulp vragen en hulp aanbieden. De website werd afgelopen dinsdag officieel in gebruik genomen door wethouders Van Henten en Van Rijkom. Onder het toeziend oog van Wijdemeerse vrijwilligersorganisaties plaatsten de wethouders de eerste twee prikbordberichtjes.


De wethouders Sandra van Rijkom en Betske van Henten.

Website voor inwoners 

Wethouder Van Rijkom lichtte toe dat de kracht van de website ligt in het gebruik ervan: ‘Hoe meer organisaties en verenigingen de website gebruiken, hoe meer variatie er komt in vrijwilligersvacatures. Wethouder van Henten vulde aan: ‘De website is er voor de inwoners en organisaties en u bepaalt het succes!’

Vraag en aanbod

Iedereen in Wijdemeren kan vanaf nu vraag en aanbod op www.vrijwilligerspuntwijdemeren.nl plaatsen. Organisaties kunnen vrijwilligersvacatures plaatsen en er is een prikbord waar individuele inwoners elkaar om hulp kunnen vragen of hulp kunnen aanbieden. Verder is er informatie over vrijwilligerswerk en maatschappelijke stages, een film over het afwisselende Wijdemeerse vrijwilligerswerk en zijn er contactgegevens van veel non-profit organisaties.

Wijkpunten

In de gemeente zijn ook twee inlooppunten voor ondersteuning. Inwoners kunnen tijdens de inloopochtenden van Seniorweb op woensdagochtend tussen 10.00-12.00 uur in Loosdrecht bij de Bibliotheek en in Nederhorst den Berg in het Sociaal Cultureel Centrum terecht. Vrijwilligers bieden technische ondersteuning bij het plaatsen van vacatures.

Persoonlijk advies en informatie

Voor meer informatie of persoonlijk advies over vrijwilligerswerk kunnen mensen contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Hetty Kastelein, h.kastelein@wijdemeren.nl of 06-54345333 (maandag en donderdag). Mensen die een uitkering hebben en naast het zoeken naar werk vrijwillig actief willen worden, nemen contact op met Martin Schram, mschram@solcon.nl of 06-13231213 (donderdag en vrijdag).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief