WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Speelbos van Oerr geopend
's-Graveland, wo 1 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vandaag is het Speelbos van OERRR bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland feestelijk geopend, als laatste onderdeel van het Recreatieknooppunt G en V.

persbericht

Speelbos van Oerr geopend

Op 1 april is het Speelbos van OERRR bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland feestelijk geopend, als laatste onderdeel van het Recreatieknooppunt Gooi en Vechtstreek. “Spelen met zand, water, takken, natuurlijke materialen, en ook klimmen en klauteren in en op bomen is goed voor de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen”, zegt José Koopman van Natuurmonumenten. “Buiten spelen zorgt bij kinderen voor veel creativiteit en daarbij voor unieke natuurervaringen. Door natuur te ruiken, te voelen, te ontdekken en er mee aan de slag te gaan, ontstaat vanzelf liefde voor de natuur.

De feestelijke opening is verricht door de kinderen en de Nachtwachter. Nadat hij wakker werd uit zijn lange winterslaap, van alle festiviteiten, ging hij maar eens polshoogte nemen. Hij ontdekte dat de achtertuin compleet veranderd was in een speelbos. Samen met de kinderen ging hij op ontdekkingstocht. Het was hartstikke gaaf, maar ze kwamen wel tot de conclusie dat er nog niet heel veel bloemen groeien en daarom hebben ze vanaf de boomhut zaadbommen gegooid. Nu is het nog even afwachten tot er een bloemenexplosie ontstaat wat het speelbos helemaal af maakt. Daarna besloot de Nachtwachter dat hij misschien beter een nieuwe slaapplaats kan gaan zoeken en liet de kinderen achter om lekker te ravotten in het Speelbos van OERRR.

Openingstijden Speelbos van OERRR

Het speelbos is toegankelijk van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Het speelbos is gratis voor individuele kinderen. Voor groepen met meer dan vijf kinderen wordt een bijdrage van € 1,50 per kind gevraagd. Kijk voor meer informatie op de link naar het bezoekerscentrum in 's-Graveland.

Nog meer natuurlijke speelplekken

Natuurmonumenten gaat meer natuurlijke speelplekken maken voor kinderen. Uit de achterbanraadpleging over natuurbeleving die Natuurmonumenten in 2014 hield, kwam namelijk de wens naar voren dat er meer behoefte is aan plekken om de natuur te beleven speciaal voor kinderen. Dit worden uitdagende plekken voor kinderen om zelf in contact met natuur te komen en natuurervaringen op te doen. Gevarieerde soortenrijke speellandschappen waar je zelf kunt creëren, ontdekken en manipuleren, want juist dat stimuleert de creativiteit, de ervaring en de beleving. Een speelbos past ook goed bij OERRR, het initiatief van om meer kinderen naar buiten te krijgen. OERRR biedt jonge gezinnen inspiratie in de vorm van natuurideeën en -activiteiten om in de directe woonomgeving de natuur te beleven.

Recreatieknooppunt

Het speelbos maakt onderdeel uit van het Recreatieknooppunt Gooi en Vechtstreek. Welke bestaat uit: café-restaurant Brambergen, een sterrenwacht met vaste telescopen, fietsverhuur, het bezoekerscentrum met tentoonstelling, winkel, VVV-informatiepunt en zelfs een sportersdouche. Daarmee is dit Recreatieknooppunt een volwaardig Toeristisch Overstappunt, en maakt het hiermee hét startpunt voor het ontdekken en beleven van natuur en cultuur in de Gooi en Vechtstreek.

Dit project is gerealiseerd met bijdragen vanuit de subsidie Groene Uitweg/FES van de provincie Noord-Holland, ANWB, Europese subsidie POP2, Europcar en Natuurmonumenten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief