WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het Ei van Putter
Kortenhoef, wo 1 april 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Putter was even ontheemd door de stilte op de WWK, maar gelukkig kan hij zijn ei over de toppositie van Wijdemeren in de hitlijst van de woonlasten weer kwijt.

Putter

Heel het raderwerk staat stil, als uw machtige arm dat wil. Niet alleen de treinen stonden stil, maar ook de Wijdemeerse Webkrant maakte pas op de plaats door de vakantie van netbeheerder, redacteur, corrector, eigenaar, vrijwilliger Rik Jungmann. Zo gaat dat als je een eenzame internetfietser bent, maar gelukkig is hij in blakende gezondheid teruggekeerd op het webkrantnest. Vakantie voorbij, de poort staat weer open.

Medecolumnist Cor Koster toonde feilloos aan dat we door de huidige coalitie met de VVD voorop, aardig in het pak worden genaaid. Binnengekomen in de top tien van de duurste gemeenten in Nederland. Verreweg de hoogste tarieven van de ons omringende plaatsen. En een vlijmscherpe conclusie: de gemeenteraad slaapt. De oppositie hoor je niet. Rekenmeester Gert Zagt vier jaar lang de bejubelde financiële deskundige, heeft de Loosdrechtse slaapstand ingenomen. En van die dekselse meid heb je al helemaal niks te verwachten.

Het zelfde geldt natuurlijk voor de Dorpsbelangenfractie weliswaar door het bloembakkenongeluk zwaargewond, maar toch, zo lang hoeft het herstel toch niet te duren. Je bent lid van de gemeenteraad, en dat schept verplichtingen of je bent het niet. De forse verhogingen waren allang bekend. Bij de behandeling in commissie en raad heeft niemand zijn mond opengedaan.

Welnu, Cor Koster is geen raadslid en Putter evenmin. Wij schrijven onze bijdragen aan de Wijdemeerse Webkrant en hopen iets los te maken, iets aan te tonen, een kritisch commentaar te leveren. Maar ook daarvoor blijken raadsleden ongevoelig. Geen weerwoord. Geen enkele reactie.

De door Cor Koster gepubliceerde cijfers zijn verbijsterend. De VVD, kampioen van de lastenverlichting, zegt u dat wel, maar dat geldt dan zeker niet voor Wijdemeren.

Ik sluit me aan bij de slotopmerking van Cor Koster: uit ben je met zo’n gemeenteraad.

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Putter
foto
---
auteur
Putter
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief