WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Overmeer Zd wordt Nedervecht
Nederhorst den Berg, wo 22 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Overmeer Zuid gaat Nedervecht heten. Arie Brandse en Chris Bos wonnen samen de prijsvraag voor het bedenken van een naam voor de nieuwbouwwijk in Nederhorst.

persbericht

Nedervecht nieuwe naam nieuwbouwproject Nederhorst

De heren Arie Brandse en Chris Bos zijn de gelukkige winnaars van de wedstrijd voor het bedenken van een naam van het nieuwbouwproject in Overmeer-Zuid in Nederhorst den Berg. Lithos bouw & ontwikkeling uit Amersfoort schreef een prijsvraag uit. De winnende naam is Nedervecht geworden. “Neder” sluit mooi aan op Nederhorst en op Nederland, dus vandaar de eindkeuze: Nedervecht.

Henk Poldermans, algemeen directeur bij Lithos bouw & ontwikkeling en wethouder woningbouw en volkshuisvesting van de gemeente Wijdemeren mevrouw Van Henten-Meijer reikten op 16 oktober 2014 de prijs uit. De gemeente Wijdemeren en bouwer en projectontwikkelaar Lithos zijn erg blij met de gekozen naam en gaan deze in alle toekomstige communicatie-uitingen gebruiken. ‘Er waren veel inzendingen, aldus Henk Poldermans, en het was daarom moeilijk om een goede keuze te maken. Er waren zelfs twee prijswinnaars die allebei dezelfde naam hadden ingediend. Wethouder Van Henten: ‘Deze naam voelt helemaal goed en past perfect bij het plan.’

Het project

Nedervecht omvat rijwoningen, vrije kavels, patiowoningen (levensloopbestendig) en appartementen en wordt gerealiseerd zuidelijk van het dorp Nederhorst den Berg met uitzicht rondom op de groene weide- en waterwereld. Sportvelden en sporthal voor ontspanning liggen vlakbij.

De inrichting en materialisering van de openbare ruimte zal een dorpse uitstraling krijgen; geen asfalt, maar gekleurde betonklinkers, bruggen over het water, charmante straatlantaarns en veel groen. Ook de zijkanten van de tuinen krijgen een groene afscheiding naar het openbaar gebied toe. Qua architectuur krijgt de wijk een jaren-dertig beeld, met warmrode baksteen, grote dakoverstekken en pannendaken.

Belangstelling?

Meer informatie is te vinden op de projectsite www.woneninnederhorst.nl. Hier kunnen belangstellenden zich ook inschrijven. De start verkoop staat gepland voor eind november 2014.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief