WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bomen en Archeologie
's-Graveland, wo 22 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In november schenkt Natuurmonumenten aandacht aan archeologie en grote diversiteit aan bomen op Boekesteyn, met ieder hun eigen verhaal.

persbericht

Ontdek Archeologie bij Natuurmonumenten

De maand november staat bij het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in het teken van Archeologie. Door de komst van een (tijdelijke) tentoonstelling over archeologie in de provincie Noord-Holland zijn er een tweetal excursies op dit thema aangepast. Met de kinderen gaan we ‘schatgraven’ en de volwassenen krijgen een introductie over archeologie op de ’s-Gravelandse buitenplaatsen.

De excursies: ‘Schatgraven!’

Op zondag 2 november van 14:00 - 15:30 ga je samen met de boswachter op ontdekkingstocht over de 's-Gravelandse Buitenplaatsen Boekesteyn en Schaep & Burgh. Tijdens de wandeling leer je over archeologie, doe je leuke opdrachten en ga je ook daadwerkelijk graven naar oude voorwerpen. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar.

en ‘Archeologische wandeling’

Tijdens de wandeling voor volwassenen op zondag 16 november van 14:00 – 15:30 uur, wordt de historie van de buitenplaatsen belicht door de boswachter, krijgt u een introductie over archeologie en krijgt u kans om ook zelf een poging te wagen een archeologische vondst te doen op een van de buitenplaatsen.

De Tentoonstelling Huis van Hilde

De tentoonstelling die tijdelijk in het Bezoekerscentrum is opgebouwd, is een proloog op de feestelijke opening van Huis van Hilde in Castricum begin 2015. Huis van Hilde is het nieuwe archeologische depot en informatiecentrum van de Provincie Noord-Holland. In Huis van Hilde worden alle archeologische vondsten en collecties die de provincie in de loop van decennia heeft verzameld bewaard en getoond aan het publiek.
In de tentoonstelling zijn ook een klein aantal archeologische vondsten uit Gooi en Vechtstreek te bekijken. Tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum is deze tentoonstelling gratis te bekijken en kunt u meer informatie krijgen over het Noord Hollandse archeologische depot.

Vertrekpunt en aanmelden

Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen dus reserveer tijdig!
Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b te ’s-Graveland, T (035) 656 30 80 of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.


De bijzondere bomen van Boekesteyn

Een hedendaagse wandeling door het verleden, vertelt via de prachtige en grote diversiteit aan bomen op Boekesteyn, met ieder hun eigen verhaal. Ga op zondag 9 november tussen 10:30 en 12:30 uur mee met de boswachter, tijdens deze 2 uur durende wandeling voor volwassenen in 's-Graveland.

Een hedendaagse wandeling door het verleden

Op landgoed Boekesteyn staan veel bijzondere bomen. Oude bomen, dikke bomen, hoge bomen, zeldzame bomen, bomen met aparte vormen. Ze hebben allemaal hun eigen geschiedenis en hun verhaal wordt vertelt door de boswachter. Ontdek de dikste den van Nederland. Wandel langs de oudste en dikste beuken van Noord-Holland, waarvan sommige 200 jaar oud zijn. Relatief jong als je bedenkt dat dit landschap al bijna 300 jaar bestaat... Een hedendaagse wandeling door het verleden; je blijft je verwonderen.

Vertrekpunt en aanmelden

Er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen dus reserveer tijdig!
Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b te ’s-Graveland, T (035) 656 30 80 of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

Waar & wanneer

Wanneer: zondag 9 nov 2014 - 10:30 uur tot 12:30 uur
Waar: Landgoed Boekesteyn
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Noordereinde 54-b ; 1243 JJ's-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persberichten
foto
---
auteur
persberichten
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief