WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Boeketje Kreuning
Ankeveen, za 11 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning zond drie ingezonden brieven die wij hier als boeketje plaatsen. Over Putter, over de fusie met Hilversum en over de belt Groenewoud.

ingezonden brieven

Een putter fluit mooi, maar weet kennelijk niet welk wijsje.

Zo is er over de revindicatie in de commissie 2 uur lang gediscusieerd, de laatste (maandelijkse) raadsvergadering stemden dorpsbelangen en d66 tegen twee voorstellen, maar tegen een oppermachtige coalitie konden zij niet op. (vorig jaar waren de rollen nog omgedraaid).

Dat er ook dingen wel goed gaan, zoals een tegel leggen voor een goed doel, dat toont aan dat er ondanks meningsverschillen geen onderlinge haat en nijd is.

De putter is, in tegenstelling tot deze paradijsvogel zelden tot niet meer te bewonderen bij een vergadering, vermoedelijk omdat dorpsbelangen hem op een onverkiesbare plaats stelde. Ik vraag me af of hij wel de banden van de vergadering afluistert, want deze putter heeft hier duidelijk een wijsje bedacht, maar geen idee waar hij het gehoord heeft.

Paradijsvogel


Zorgen om fusie met Hilversum

Zoals we allemaal wel weten heeft Hilversum een enorme expansiedrift. In het centrum van Hilversum wordt het ene lelijke gebouw naast het andere gezet, zodat ik het dorp waar ik geboren ben, niet herken. Als we gaan samenwerken met Hilversum vrees ik dat we het vele natuurschoon in de Wijdemeren langzaam maar zeker aan de horizon zullen zien verdwijnen, iets waar we voor moeten waken.

Samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht, wat toch qua leefomgeving meer lijkt op de Wijdemeren dan Hilversum lijkt mij aanbevelenswaardig. Uiteraard heeft dat ook minpunten zoals de jeugdzorg. In feite zou het zo moeten zijn dat de jeugdzorg en zorg altijd geregeld word vanuit plekken waar mensen het dichtst bij wonen, ongeacht in welke gemeente dat is. Dan zal bijv. soms iemand uit Groot Hilversum naar SWW moeten en vice versa.

Ik hoop dat de coalitie tot bezinning komt

Patrick Kreuning (op persoonlijke titel)


Geachte Ben,

Ik vind uw voorstel zeer onverstandig, zeker voor een vader. Stel dat het misgaat op Groenewoud, kinderen hebben vaak onvoldoende weerstand opgebouwd. Mijn voorstel is om bedrijven vanaf de Middenweg/Nieuw Walden naar Groenewoud te verhuizen.

Voordelen:

  1. Je kunt een ontsluitingsweg maken rechtstreeks naar de Vreelandse weg, bedrijven zijn dan beter bereikbaar.
  2. De verkeersdruk in 's-Graveland en op de Herenweg zal afnemen.
  3. Minder vrachtauto's door onze dorpen, dus minder schade aan de huizen.
  4. Afvalzorg kan dan als tegenbeloning ijb.v huizen bouwen op Nieuw Walden, zodat ze toch de kosten terug verdienen, en wellicht in dien mate dat Groenewoud t.z.t. volledig gesaneerd kan worden.
  5. Het wordt leefbaarder in onze dorpen, dus clubs als wadw en ekc zullen mettertijd in de vergetelheid raken daar er geen noddzaak meer voor is.

Dat lijkt me pas een win-win situatie.

Patrick Kreuning (op persoonlijke titel)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brieven
foto
---
auteur
ing. brieven
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief