WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Social Return bij Regio
Regio, za 11 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In ruil voor de levering van nieuwe pc's aan de regio Gooi en Vechststreek nam de leverancier in Social Return iemand in dienst.

persbericht

Succesvolle ‘social return’ bij aanschaf nieuwe computers Regio

Afgelopen maanden moesten alle 200 PC’s van de Regio Gooi en Vechtstreek vervangen worden, omdat Microsoft het programma Windows XP niet meer ondersteunde. Bij de aanbesteding voor nieuwe computers is door de Regio succesvol ingezet op social return.

Medewerker in dienst

Social Return betekent dat de leverancier een inspanningsverplichting op zich neemt om een maatschappelijke bijdrage te leveren in de vorm van opleiding, werk of ervaringsplek voor mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. PC leverancier Buy-it heeft de nieuwe PC’s aan de Regio geleverd. Op 1 oktober is via bureau Social Return in Hilversum een medewerker uit die doelgroep bij Buy-it in dienst genomen. Na een proefplaatsing wordt een arbeidscontract aangeboden voor 6 maanden.

Hergebruik oude computers

De Regio heeft gezorgd voor het volledige hergebruik van de oude computers. De oude PC’s zijn door de afdeling ICT geschikt gemaakt voor particulier gebruik. De oude computers zijn tegen restwaarde aangeboden aan eigen medewerkers van de Regio en tachtig PC’s zijn via Versa Welzijn ‘Tijd voor Meedoen’ regionaal beschikbaar gesteld aan mensen die daarmee geholpen zijn. ‘Tijd voor Meedoen’ helpt mensen om mee te doen in de samenleving. Mensen met sociale overwaarde, mensen met ideeën en mensen die iets vragen of zoeken worden bij elkaar gebracht.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief