WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lutra- en Natrixpassage
Ankeveen, do 13 maart 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De natuurbruggen in de Loodijk, de N236, bij Ankeveen zijn bekend. Zij heten de Lutra- en de Natrixpassage, ofwel de Otter- en de Ringslangpassage.

Website Noord Holland

Namen natuurpassages
Naardermeer – Ankeveense Plassen bekend

De winnende namen voor de twee bruggen van de grootste natte natuurverbinding van Nederland zijn bekend.

Ze heten de Lutrapassage en de Natrixpassage, oftewel de otter- en de ringslangpassage.

Op vrijdag 21 maart om 15.00 uur nemen de twee winnaars hun prijs in ontvangst. Bij de prijsuitreiking wordt ook het informatiebord met de namen onthuld. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. De locatie is naast de Molen Hollandia Loodijk 30, Ankeveen.
De winnaars van de prijsvraag krijgen een excursie door het gebied van de boswachter, inclusief een heerlijke lunch voor vier personen in Gasterij Stadzigt bij het Naardermeer.

Prijsvraag

Bij de opening van natuurverbinding in oktober 2013 is een prijsvraag uitgeschreven voor namen voor de bruggen. De prijsvraag leverde ruim 200 inzendingen op. Een commissie van Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland heeft een voorselectie gemaakt. Gedeputeerde Jaap Bond van Noord-Holland en directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten hebben de winnaars gekozen.

Grootste natte natuurverbinding

De grootste, natte natuurverbinding van Nederland ligt tussen de Ankeveense Plassen en het Naardermeer en bestaat uit twee  faunapassages onder de weg door, een van 60 meter en een van 90 meter breed. Het verbinden van de gebieden maakt de natuur sterker en weerbaarder. Diersoorten krijgen een groter leefgebied en dat komt ten goede aan hun overlevingskans. Voorheen was de provinciale weg (N236) een bijna niet te nemen barrière voor dieren. De Noordse woelmuis, de ringslang en de rugstreeppad zijn voorbeelden van bijzondere en beschermde diersoorten die bij het Naardermeer voorkomen. De otter is al gesignaleerd in de Vechtplassen en kan zo beter het Naardermeer bereiken. Ook voor de fietsers is onder de N236 door een nieuwe fietsverbinding aangelegd.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
website NH
foto
website NH/N236
auteur
website NH
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief