WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plumego fuseert met Gooi TV
Wijdemeren, vr 5 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Stichting Plumego is, na twee jaar radiostilte, samen gegaan met Gooi TV om ook in Wijdemeren lokale radio en TV te gaan maken.

Moeizame zaak

Lokale omroep is na de herindeling altijd een moeizame zaak geweest. In 's-Graveland was de lokale radio AROS actief die goed beluisterd werd. Vooral op zondag als het twee uuur durende programma "Uit het Kraaiennest" werd uitgezonden met veel politiek, sport en cultuur. Na de herindeling werd dat snel minder onder de naam Radio Wijdemeren. Gedurende enige tijd was er nog een soort kabelkrant op TV, die daarna ook het loodje legde. De studio in sporthal De Fuik bleek daarna volledig gestript van alle apparatuur, die verdwenen was.

Subsidieaanvraag Plumego 2013


De initiatiefnemers van Plumego bij de raad in maart 2013.

In februari 2013 kwam er weer wat leven in de brouwerij. Er was een nieuwe stichting opgericht met de naam Plumego. De mensen in en om de stichting waren dezelfde die indertijd Radio Wijdemeren in de lucht hielden. Plumego vroeg subsidie aan, die de gemeente wettelijk gezien verplicht is te geven als de stichting goedgekeurd wordt door de Mediaraad. In de commissievergadering van 6 februari 2013 was de commissie zeer kritisch op de stichting.

Kort voor de raad van 2 maart 2013 had Plumego de statuten gewijzigd en een keur aan bekende Wijdemeerders aangetrokken om in de raad voor het Mediabeleid van Plumego zitting te nemen. In die raad voor het mediabeleid gingen de volgende personen zitten: Herman Stuijver (lokale pers, toneel), Peter op de Beek (recreatie), Mark Bedet (scouting), Aad Dijs (ijsclub NdB) , Gradus Lemmen (NatMon) en Edwin de Froe (Lokinschool). De raad had nu wel vertrouwen in de onderneming en kende aan Plumego een jaarlijkse subsidie van 14.300 euro toe (1,30 per huishouden). Die subsidie is in 2013 en 2014 uitgekeerd aan Plumego voor het maken van lokale radio en TV in Wijdemeren. (Tot op heden is dat nog niet gebeurd.)

Fusie met Gooi TV

De afgelopen twee jaar bleef het stil, tot gisteren. Bij de mededelingen in de commissie Bestuur en Middelen meldde burgemeester Martijn Smit dat Plumego is gefuseerd met Gooi TV met het doel om ook in Wijdemeren te gaan zorgen voor radio en TV uitzendingen. Wanneer dat gaat gebeuren werd echter niet gemeld.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief