WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Elvira houdt de Druk erop
Wijdemeren, vr 4 oktober 2013

GS houden de vinger aan de pols bij de samenwerking tussen Wijdemeren, Weesp en Stichtse Vecht. Is de bestuurskracht dan nog te weinig, dan trekt de gedeputeerde aan de bel.

In Binnenlands Bestuur van vandaag staat een artikel over gedeputeerde Elvira Sweet en haar visie op de bestuurlijke herindelingen en samenwerkingen in Noord Holland. Uit dat artikel blijkt dat ze er bovenop zit om toe te zien dat er goed samengewerkt wordt en er voortgang geboekt wordt.

Twee citaten:

Realiteitszin

Gedeputeerde Elvira Sweet (bestuur, PvdA) zal niet schromen´zachte dwang´uit te oefenen als gemeenten blijven praten zonder knopen door te hakken. Of voor samenwerkingsconstructies kiezen die onvoldoende bestuurskracht opleveren. ´De plannen moeten wel van realiteitszin getuigen.´ Daar wil de ze gemeenten wel mee helpen.

en

Gemeentelijke initiatieven

Muurbloempjes en witte vlekken zijn er volgens Sweet dan ook niet in de provincie, maar het tempo moet er wel in blijven. ´We respecteren initiatieven van onderop, maar de urgentie om tot voldoende bestuurskracht te komen, moet wel worden gedeeld.´ Vooralsnog wordt ruimte gegeven aan gemeentelijke initiatieven en wensen om de samenwerking op te zoeken, maar de provincie houdt wel de vinger aan de pols. Zo mag Weesp aan de slag met Wijdemeren en Stichtse Vecht, maar als straks blijkt dat dit onvoldoende bestuurskracht oplevert, zal de gedeputeerde aan de bel trekken. Dat geldt ook voor andere initiatieven en plannen van onder meer Naarden, Muiden en Bussum en de zogeheten BEL-gemeenten (Blaricum, Eemnes en Laren).

bron
Binn. Bestuur
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief