WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
V.d. Brand houdt Bouwvlek
Kortenhoef, vr 4 oktober 2013

Martijn van den Brand behoudt de bouwvlek voor zijn huis naast dat van Co de Kloet aan de Kortenhoefsedijk. Het college besloot dat afgelopen dinsdag.


Op de achtergrond het huis van Co de Kloet.
Rechts het voormalige huis van Martijn van den Brand dat hij verkocht heeft.
Aan de dijk twee bruggen naast elkaar, beide met borden van aannemers.

Op 28 augustus publiceerde Herman Stuijver in het Weekblad Wijdemeren een artikel over de bouwvlek van Martijn van den Brand, die betwist werd door zijn buurman DB-raadslid Co de Kloet. Uit dat artikel citeerden wij in de WWK op 28 augustus 2013.
Op 4 september gaf Dorpsbelangen daar een persverklaring over uit, voorafgaand aan de commissie Ruimte en Economie die die avond gehouden zou worden.


Het pad naar achteren naar de bouwvlek van Martijn van den Brand achteraan op de foto.
Links het huis van Co de Kloet.

Inmiddels hebben de bezwaarschriftencommissie en de voorzieningenrechter zich over de kwestie gebogen en Martijn van den Brand in het gelijk gesteld t.a.v. de bouwvlek.


De bouwvlek van Martijn van den Brand.

Voor de bouwvergunning die hij had en die is ingetrokken, heeft hij bezwaar gemaakt en een zaak aanhanging gemaakt bij de rechter.

persbericht

Bouwvergunning Kortenhoefsedijk blijft in stand

Het college van b en w heeft op 2 oktober 2013 besloten dat de bouwvergunning aan de Kortenhoefsedijk 148a in stand blijft.

Het college volgt daarmee het advies van de bezwaarschriftencommissie en de uitspraak van de voorzieningenrechter dat meer rekening moet worden gehouden met de belangen van de belanghebbende. Het college stelt de gemeenteraad voor er bij de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Kortenhoef rekening mee te houden dat de mogelijkheid voor het bouwen van een woning wederom opgenomen wordt op de vergunde locatie aan de Kortenhoefsedijk 148a.

In 2006 verleende het college een bouwvergunning voor het bouwen van een woning aan de Kortenhoefsedijk 148a. In 2013 besloot het college deze bouwvergunning in te trekken omdat er tot dat moment geen uitvoering was gegeven aan de vergunning. Belanghebbende heeft hiertegen bezwaar gemaakt en bij de rechter een voorlopige voorziening ingediend.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Douwe van Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief