WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De impressie van Co
Wijdemeren, wo 20 maart 2013

Co de Kloet schreef een impressie van de ledenvergadering van Dorpsbelangen van afgelopen dinsdag.

ingezonden brief

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
DorpsBelangrijk‐vergadering op 18 maart 2012

Deze impressies zijn geschreven door een fractie‐ of bestuurslid van DorpsBelangen en hoeven niet perse de inhoud van de vergaderingen weer te geven. Het is meer een sfeerbeeld. Het betreft wel alle openbare vergaderingen waar DorpsBelangen aan deelneemt.

Een flauwe grap doet de ronde: de ledenvergadering van Dorpsbelangen kan nu de raadsvergadering vervangen. Dorpsbelangen heeft immers de absolute meerderheid dus waarom zou je de rest van de raad verder lastigvallen. Je kunt er even om lachen en dat gebeurde dinsdagavond dus ook, maar daarna kwamen de echte zaken aan de orde.

We willen meer weten over het reilen en zeilen van de voedselbank, ook al maken er maar twaalf inwoners van onze gemeente gebruik van. Dat is weinig, maar zoals iemand terecht opmerkte, het zijn er nog altijd twaalf teveel.

En we willen duidelijkheid over de positie van dierenopvang Crailo, die in ongenade is gevallen bij het Gewest. Mogen ze nu wel zwerfdieren huisvesten of voldoen ze niet aan de wettelijke eisen. En hoe zit het met de tussentijdse transporten van Naarden naar Amersfoort in de voorgestelde nieuwe regeling, die flink duurder is. Onduidelijkheid troef, maar we komen er wel uit. Een feit is dat Crailo in ieder geval op onze sympathie kan rekenen. Ongeloofwaardig is overigens dat veertien gemeenten en een Gewest niet in staat zouden zijn er een behoorlijk dienrenopvangcentrum op na te houden.

Ook kwam de WMO nog even ter sprake, de wet maatschappelijke ondersteuning voor iedereen die het nodig heeft. Nog weinig is zeker. Gemeenten die het moeten gaan doen verkeren in het ongewisse. Alleen de miljardenbezuiniging is al door het rijk ingeboekt. Die staat zo vast als een huis.

En dan nog een persoonlijke noot: De afspraak van Don Schleyn met burgemeester Martijn Smit werd driemaal verzet, en toen het eenmaal zover was bleek Martijn niet gehinderd door enige kennis van zaken, aldus Don. Don voelt zich in zijn hemd gezet.

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief