WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Meer over Persvrijheid
Wijdemeren, do 14 maart 2013

Twee aanvullingen op het artikel over de persvrijheid in de lokale bladen.

Wel een redactiestatuut

In ons stuk In de Zijlijn schreven wij dat wij dachten dat de lokale bladen geen redactiestatuut hebben om de onafhankelijkheid van de redactie te waarborgen. Dat blijkt onjuist. Herman Stuijver zond ons vandaag een copie van het redactiestatuut van Dunnebier Print, de uitgever van de WieWatWaar en De Brug.

Hieronder een ingezonden brief van de heer Kesting als reactie op het redactionele artikel. De heer Kesting is betrokken bij de ontwikkeling van het Dorpscentrum en sprak daar op 14 september over in tijdens de commissie Ruimte en Economie.

ingezonden brief

geachte heer jungman,

ik ben blij dat u ook heeft geconstateerd dat de heer herman stuyver niet geheel objectief meer was met de berichtgeving over de gemeente wijdemeren.
wiens brood men eet ,wiens woord men spreekt.
met vriendelijke groet,
a.c.b. kesting

Naschrift WWK:

Wij schrijven in ons redactionele stuk dat er de afgelopen tien jaar soms druk is uitgeoefend op de lokale bladen. Dat weten wij.

Of aan die druk al dan niet is toegegeven weten wij niet. De constatering dat dat gebeurd zou zijn, door wie dan ook en in welk blad dan ook laten wij voor rekening van de heer Kesting.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing brief / WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief