WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verzet tegen plan Oppad 2
Oud Loosdrecht, wo 6 maart 2013

Vanavond bespreekt de commissie Ruimte en Economie het bestemmingsplan Oppad 2. Leefbaar Oud Loosdrecht bestrijdt de vaststelling van dat plan.

Het collegevoostel en de onderliggende stukken staan op de gemeentelijke website. Eén van de hete hangijzers is onenigheid over het aantal parkeerplaatsen in het door het college voorgestelde plan. Het kan wel eens een heftig agendapunt worden als de voortekenen niet bedriegen.

persbericht

Bouwplan Oppad lijdt op papier al verlies en oprichting belangenvereniging Leefbaar Oud Loosdrecht

Oprichting Bewoners & Ondernemers Belangenvereniging Leefbaar Oud Loosdrecht

Maandag 18 februari hebben een aantal bewoners en ondernemers in het Kindertrefpunt de Bewoners & Ondernemers Belangenvereniging Leefbaar Oud Loosdrecht opgericht. Zij waren allen betrokken bij de gemeentelijke Klankbordgroep Oppad. Een van de eerste speerpunten van deze belangenvereniging is het tegengaan van het bouwplan op het Oppad. Het is de bewoners en ondernemers onduidelijk waarom de gemeente koste wat kost deze postzegel vol wil bouwen met een villa en 9 woningen van 2 ton per stuk. De bewoners en ondernemers hebben meerdere malen aan de gemeente laten weten dat zij het niet eens zijn met deze bouwplannen. Zij kiezen ervoor om als het Trefpunt afgebroken wordt het puin te gebruiken om meer parkeerplaatsen te maken en zo het parkeerprobleem in deze buurt structureel op te lossen. Dat zorgt er ook voor de parkeerdruk in de toekomst als alle plannen van de gemeente werkelijkheid worden opgevangen kan worden. Regeren is toch vooruit zien?

Dubieus parkeeronderzoek Oud Loosdrecht

Er is volgens de zeer recente (2012) visieplannen van de gemeente in Oud Loosdrecht een ernstig tekort aan parkeerplaatsen. Maar nu dat de gemeente een eigen stuk grond heeft waar het Trefpunt op staat en het college koste wat koste wil bouwen is er ineens geen parkeerprobleem blijkt uit een dubieus en duur parkeeronderzoek van het bureau Goudappel Coffeng. Die zijn op twee dagen in mei 2012 komen kijken welke openbare parkeerplaatsen er waren en welke er toen bezet waren. Voor het gemak en waarschijnlijk om de uitkomst te manipuleren hebben zij maar liefst 111 parkeerplaatsen op eigen grond van de Koninklijke Watersport, achter Restaurant Heineke, voor de Bowling, Jachthaven Wolfrat en bij restaurant in de Watertuin ook maar mee geteld als openbare parkeerplaatsen.

Uitgangspunt gemeente een opbrengst van € 200.000

De gemeente heeft vanaf het begin van deze bouwplannen geroepen dat dit bouwplan de som van € 200.000 moet opleveren. Bij navraag bij diverse makelaars hoorden wij dat dit bouwplan op papier al verlies lijdt. Met andere woorden er wordt gegoocheld met cijfers en het gemiddelde raadslid trapt er blijkbaar in. Hoe kan het toch dat de gemeente zo tegen de wensen van de bewoners en ondernemers in gaat. Wat voor belangen spelen er bij de gemeente? Wij vragen ons dat echt af. Wie het weet mag ons bellen. Wij willen alleen maar dat de gemeente zich houdt aan hun eigen drie visiestukken. Dat de gemeente direct begint met haar eigen lange termijn beleid in de praktijk tot werkelijkheid te brengen. Zoals het zoeken naar meer parkeerplaatsen zodat de Oud Loosdrechtsedijk een facelift kan krijgen. Een makelaar die wij om informatie vroegen of de financiële uitgangspunten van dit bouwplan wel kloppen stuurde een mail met de volgende tekst. Om de makelaar te beschermen is deze mail anoniem gemaakt. Makelaars uit Wijdemeren hebben teveel belangen bij de gemeente en wilde alleen mondeling wat zeggen. Maar waren het wel eens met de stelling dat dit bouwplan Oppad op papier al verlies lijdt.

De anoniem gemaakte mail van een makelaar

Van: ... Verzonden: donderdag 28 februari 2013 13:07 Aan: ... Onderwerp: Bouwkavel Oud Loosdrechtsedijk hoek Oppad
Beste ... In aansluiting op je verzoek tot het geven mijn visie over een grondprijs van € 1.000,= per m2 voor een bouwkavel op de Oud Loosdrechtsedijk hoek Oppad van ca 300 m2 voor een vrijstaande woning, deel ik je mede dit rijkelijk te hoog te achten. De marktontwikkelingen laten bij nieuwbouw met name forse prijsdalingen in de grondprijzen zien. Momenteel bieden wij namens ... een tweetal kavels tbv het oprichten van een vrijstaande villa in de villawijk Trompenberg te koop aan van elk ruim 1.100m2 tegen een vraagprijs per kavel van € 450.000,= v.o.n. Daarnaast hebben wij nu een kavel te koop op de Soestdijkerstraatweg te Hilversum van ruim 1.200 m2 tbv het oprichten van een kleinschalig appartementengebouw (3 lagen) tegen een koopprijs van eveneens € 450.000, = v.o.n..
Grondprijzen zijn in vergelijk met de situatie van voor de financiële crisis (2008) gedaald met zo’n 40 tot 50%! Zo van achter mijn bureau denk ik dat een grondprijs van de kavel die jij mij beschrijft eerder bij de 500,= v.o.n. per m2 dan bij € 1000,= v.o.n. per m2 ligt. Vertrouwende je hiermede naar genoegen geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, ... Makelaars

Eerste bijeenkomst 20.00 maandag 18 maart

De bewoners en ondernemers rond het Oppad en de Oud Loosdrechtsedijk zijn het zat dat de gemeente niet naar de buurt wil luisteren en wil in gesprek met de gemeente. Daarom is deze belangenvereniging opgericht. Maandag 18 maart om 20.00 uur is er in Bowling Loosdrecht Oud Loosdrechtsedijk 167 de eerste bijeenkomst van de Bewoners & Ondernemers Belangenvereniging Leefbaar Oud Loosdrecht. Alle bewoners en ondernemers uit Oud Loosdrecht worden daar bij dezen voor uitgenodigd. Er worden deze avond bestuursleden gezocht die willen helpen deze kar te trekken. Drie Wijdemeerse organisaties hebben toegezegd om elk een van de drie gemeentelijke visiestukken toe te lichten. De Advies Commissie Verkeer legt uit wat de Verkeersvisie voor Oud Loosdrecht betekend, het Platform Toerisme en Recreatie Wijdemeren licht de toeristische visie de Kern van Wijdemeren toe en de Ondernemers Kring Loosdrecht legt uit wat de Structuurvisie voor Oud Loosdrecht betekent. Omdat als het regent in Oud Loosdrecht het druppelt in Nieuw Loosdrecht zijn ook de ondernemers uit Nieuw Loosdrecht maandagavond 18 maart welkom.

Woordvoerder namens de Bewoners & Ondernemers Belangenvereniging Leefbaar Oud Loosdrecht
Sjors Chamboné
info@RederijLoosdrecht.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief