WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De echte PvdA zit in DB
Kortenhoef, di 5 maart 2013

Co de Kloet is het niet eens met de kritiek op de overstap van Ben Steenvoorden. Hij stelt dat er meer onvervalste PvdA in Dorpsbelangen zit, dan in de PvdA die nu het land regeert.

ingezonden brief

De commentaren op de aansluiting van Ben Steenvoorden bij de Dorpsbelangen fractie behoeven enige nuancering en enige kritiek.

Om te beginnen; Dorpsbelangen is een puur lokale partij, die de plaatselijke belangen hoe en waar dan ook dient en geen binding heeft met een landelijke politieke stroming. In de fractie vind je dan ook mensen met verschillende politieke achtergronden, van links en rechts of er tussenin. In open discussies, waarin ieder lid zijn mening kenbaar kan maken worden standpunten ingenomen, die vervolgens worden ingebracht in de gemeenteraad. Soms unaniem soms verdeeld. Ben Steenvoorden zal daarin vanaf nu de rol spelen die iedereen speelt en hij hoeft zijn linkse maatschappij-kritische opvattingen niet te verloochenen. Integendeel. Hij zal in de fractie hoogstwaarschijnlijk medestanders vinden en daar zou de PvdA, een zwakke schakel in de raad, in stilte waardering voor moeten kunnen opbrengen.

De raadszetel van Ben, is de raadszetel van Ben. Dat lijdt geen twijfel. De wet is op dat punt overduidelijk. Strapatsen van de politiek kunnen je nooit ofte nimmer je zetel afnemen.  Na een onbegrijpelijke ruzie binnen de PvdA en een te waarderen poging met WIJ is Ben tot de conclusie gekomen, dat op deze wijze verder gaan zinloos is. Er zijn al eenmansfracties genoeg in de raad, eigenlijk bij het belachelijke af. Aansluitingbij Dorpsbelangen is derhalve een verstandige daad. Daar kun je cynisch over doen, of je kan het belachelijk maken, maar volgens mij zit er in Dorpsbelangen meer PvdA dan in de PvdA.

Ik bedoel dan de echte PvdA. Niet de club die nu bezig is de verzorgingsstaat af te breken. Daar hoor je in Wijdemeren niemand over
Ben Steenvoorden is door ons met open armen ontvangen. Hij zal zijn kiezers niet in de steek laten.

Co de Kloet
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief