WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Classico Giro Utrecht
Kortenhoef, zo 12 mei 2013

Op zondag 2 juni a.s. wordt voor de vierde keer op rij de Classico Giro Utrecht georganiseerd. Ottenhome in Kortenhoef is stempelpost.

persbericht

Fiets mee met de Classico Giro Utrecht op 2 juni 2013 door het Loosdrechtse Plassengebied

Op zondag 2 juni a.s. wordt voor de vierde keer op rij de Classico Giro Utrecht georganiseerd, hét fietsevenement in de regio Utrecht. Ongeveer 3000 deelnemers doen deze dag mee aan één van de vier afstanden; de 110 km non-stop pelotonstocht richting de Utrechtse Heuvelrug, de vrije toertochten van 35 en 75 km richting het noorden van Utrecht en de 15 km EYOF familie fietstocht. Alle afstanden starten en finishen rondom de Leuvenlaan en sportcentrum Olympos in De Uithof in Utrecht.

De vrije toertochten

Voor de sportieve fietser die op eigen tempo wil genieten van de mooie omgeving rondom Utrecht is er de 35 km ‘RTV Utrecht’ route en de 75 km vrije toertocht. Beide afstanden gaan richting het noorden van Utrecht, Lage Vuursche. De 75 km route gaat dan nog verder richting het ‘plassengebied’, omgeving Maarssen en Kortenhoef. Deze editie wordt er speciaal voor gezinnen een extra route uitgepijld: de 15 km EYOF familiefietstocht. Deze afstand staat in het teken van het European Youth Olympic Festival (EYOF) dat van 14 t/m 19 juli in Utrecht plaatsvindt. Met onderweg een leuke quiz voor het hele gezin, biedt deze tocht alles voor een sportief en leerzaam dagje uit.

Ottenhome in Kortenhoef is een van de stempellocaties

Langs de route staan – afhankelijk van de afstand – één of meerdere stempelposten.

Een van de stempelposten is bij Ottenhome aan de Wijde Blik in Kortenhoef. Bij een volle stempelkaart krijgen de deelnemers van de vrije toertochten na afloop een speciale Classico medaille als herinnering aan de prestatie.

Fietsen voor het goede doel

Vorige editie is er €13.025,50 bij elkaar gefietst voor het goede doel. Hierdoor heeft het UMC Utrecht als eerste ziekenhuis in Nederland de beschikking over een apparaat waarmee binnen één uur vastgesteld kan worden of een patiënt baat heeft bij bloedverdunnende medicijnen. Hiermee zijn veel patiënten met een hartinfarct gebaat.

Ook dit jaar steunt de Classico Giro Utrecht een lokaal goed doel. Er wordt gefietst voor knuffeldieren. De knuffels zijn voor kinderen die net onder narcose een onderzoek of operatie hebben ondergaan. Jaarlijks zijn dat 7.000 blije kindergezichten. Hiermee ondersteunen alle deelnemers het jarige Wilhelmina Kinderziekenhuis, onderdeel van de Stichting Vrienden UMC Utrecht.

Volg ons

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom de Classico Giro Utrecht? Neem dan regelmatig een kijkje op de vernieuwde website: www.classicogiroutrecht.nl. Of volg ons op facebook en twitter: @ClassicoGiroUtr.

Stichting Toerfietsevenementen Utrecht

Sinds december 2011 wordt de Classico Giro Utrecht georganiseerd door Stichting Toerfietsevenementen Utrecht. De stichting bestaat uit vrijwilligers en verenigingen uit de hele regio zoals: RTC Domstad, RTC Duurstede, TT Leusden, WTC Nieuwegein en De Fietskoerier Utrecht. Uiteraard met steun van de gemeente, het lokale bedrijfsleven met UMC Utrecht als hoofdsponsor en vrijwilligers die niet verbonden zijn aan een wielervereniging.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief