WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Buitenexpositie XLiX
's-Graveland, zo 12 mei 2013

Fotograaf XLiX exposeert deze zomer een serie foto's in Beeldentuin de Zanderij gelegen aan de Oude Meentweg in 's-Graveland.

persbericht

Buitenexpositie fotograaf XLiX in beeldentuin de Zanderij

XLiX (pseudoniem van Tom Baetsen uit Nederhorst den Berg) exposeert deze zomer een serie foto's in Beeldentuin de Zanderij gelegen op de grens van Hilversum en 's-Graveland en grenzend aan de prachtige buitenplaatsen en het Spanderswoud. De expositie is te bezichtigen tijdens "Kunstroute 's-Graveland" in het Pinksterweekend en gedurende het gehele daaropvolgende zomerseizoen. De foto's zijn afgedrukt op grote panelen en worden opgesteld langs de paden van de beeldentuin.

XLiX heeft een voorliefde voor foto's met het karakter van een stilgezette filmscène; mysterieuze, suggestieve en symbolische momenten prikkelen de verbeelding van de toeschouwer over het verdere verloop van de scène. Speciaal voor de fraaie entourage van de beeldentuin heeft XLiX een serie samengesteld van enigszins vervreemdende beelden onder de titel "Verholen verhalen". De foto's vertonen een zekere verwantschap met het "magisch realisme" van Carel Willink of het werk van de belgische schilder René Magritte.

In de beeldentuin gaan natuur en cultuur hand in hand: behalve door het werk van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars is het park ook een lust voor het oog vanwege de fraaie waterpartij omgeven door majestueuze bomen, de paddenpoel en de recent voltooide bijenschans en vleermuiskelder. Een bezoek aan de beeldentuin laat zich bovendien prima combineren met één van de wandel- & fietsroutes in de omgeving.

Adres: Beeldentuin de Zanderij, Oude Meentweg 2, 1243 JD 's-Graveland. Geopend op donderdag t/m zondag van 10:00 - 18:00u en op afspraak. Toegang gratis.

Locatie: http://goo.gl/maps/E7NDf
Weblinks: www.xlix.nl, www.facebook.com/foto.xlix, www.beeldentuin-dezanderij.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief